Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης στο Politico: «Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα» απέναντι στην Τουρκία

«Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Συνέντευξη για τα εθνικά θέματα στην εφημερίδα Politico, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Μιλώντας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια λύση πακέτο επισημαίνοντας πως όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. «Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας» τόνισε συμπληρώνοντας πως όσον αφορά την ενταξειακή πορεία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αν δεν αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας πως έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο καθώς , όπως είπε, «η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε νεκρός Ρομά μετά από συμπλοκή

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με έναν...