Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Novartis: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία

Οι ένορκες καταθέσεις των «προστατευόμενων μαρτύρων» και τα όσα ισχυρίζονται ότι συνέβησαν στην Novartis Ηellas μπορεί να φέρνει αναταραχή και οργισμένες αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή, ωστόσο εξακολουθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης καθώς θα πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα όσα ισχυρίζονται οι μάρτυρες.

Όσο οι δικαστικές έρευνες συνεχίζονται στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί «εμπόλεμη» κατάσταση, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για σκάνδαλο και την αντιπολίτευση να μιλάει για σκευωρία. Μάλιστα, όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν τόσο τις μαρτυρίες και μιλάνε για «σενάριο» από την κυβέρνηση, ενώ καταγγέλλουν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας κυβέρνησης – δικαιοσύνης.

Την κατάσταση αυτή ωστόσο πυροδοτεί το γεγονός ότι η Δικαιοσύνης ακόμη ερευνά και αναζητά το «προϊόν του εγκλήματος, αφού πέρα από τις ένορκες καταθέσεις, προστατευόμενων μαρτύρων, δεν έχει στοιχεία. 

Έρευνες σε Ελβετία και Κύπρο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία εδώ και ημέρες προκειμένου να βρεθεί ο τροφοδότης λογαριασμός της εταιρείας, την ύπαρξη του οποίου – όπως αποκαλύπτεται – επικαλέστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και σύμφωνα με την μαρτυρία του, από τον συγκεκριμένο λογαριασμό δίδονταν χρήματα σε Έλληνας γιατρούς προκειμένου να προωθούν (συνταγογραφούν) στους ασθενείς τους φάρμακα της εταιρείας Novartis.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς θα πρέπει να εντοπιστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και εφόσον ανοιχτούν να ερευνηθεί προς ποιες «κατευθύνσεις» διοχετεύονταν τα χρηματικά ποσά.

Την ίδια στιγμή αίτημα για δικαστική συνδρομή έχει γίνει και στην Κύπρο, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστεί αν υπάρχει σημείο της δικογραφίας που κάποιος από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες να αναφέρει την Κύπρο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελβετίας.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ζώδια που θα έχουν την καλύτερη εβδομάδα

Έντονη εσωτερική αναζήτηση προστάζει η Πανσέληνος του Απριλίου, εκτός κι αν ανήκετε σε ένα από τα ζώδια που θα τη ζήσουν ως περιπέτεια. Επίσης,...