Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαμαρικοί εναντίον Καραμανλικών για τη Novartis

Η δικογραφία της Novartis επαναφέρει στην επικαιρότητα τα περί «καραμανλικής συνιστώσας» του ΣΥΡΙΖΑ! Ως προειδοποιητική βολή εκλαμβάνεται η δήλωση Σαμαρά, που υπενθύμισε το γαλάζιο παρελθόν του Παπαγγελόπουλου. Τι λένε τα σενάρια. Τι απαντούν οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.

Την προηγούμενη Δευτέρα, φανερά οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε on camera ότι θα στραφεί νομικά «εναντίον του ετοιμόρροπου Τσίπρα» για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis! Αλλά και εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Παπαγγελόπουλου, για τον οποίο όμως ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να υπενθυμίσει στο πανελλήνιο ότι είχε διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας…

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας σε επιτροπή της Βουλής, αποκάλυψε, με τον γνωστό χειμαρρώδη τρόπο του, ότι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καβαδία, προσλήφθηκε στην ΕΡΤ το 2004 ως ρουσφέτι του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή! Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και η κ. Καβαδία, για να επιστρέψει στην ΕΡΤ, όπου εργαζόταν έως το 2000, έπρεπε να το ζητήσει ο τότε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου και σήμερα βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Ανδριανός!

Τα δύο ξεσπάσματα μόνο άσχετα δεν είναι μεταξύ τους!

Στην ουσία συμπεριλαμβάνονται σε μία απίστευτα έντονη θεωρία για την «καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», που προστατεύει τον πρώην πρωθυπουργό αλλά βγάζει στη σέντρα άλλους, όπως λέγεται χαρακτηριστικά στους διαδρόμους των γαλάζιων γραφείων…

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ισχυρίζονταν ότι η δήλωσή του έγινε «για να συμμαζευτεί το καραμανλικό σύστημα, το οποίο σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση δεν διστάζει να ρίξει λάσπη ακόμη και στον Μεσσήνιο πολιτικό, για να προστατέψει έτσι τον Κώστα Καραμανλή»!

Αντίθετα, άτομα του περιβάλλοντος του τελευταίου χαρακτηρίζουν «ανοησίες και αθλιότητες» αυτές τις φωνές, που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. «Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, ενώ ήταν αυτός που επανέφερε στην πολιτική τον Σαμαρά, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις των μητσοτακικών» απαντούν. «Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια», λένε.


Η θεωρία της συνωμοσίας…

Η όλη υπόθεση ακουμπά σε μία συνωμοσιολογικού τύπου θεωρία, η οποία ξεπήδησε ήδη από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία. Σύμφωνα μ’ αυτήν, Τσίπρας και Καραμανλής έκαναν μία μυστική συμφωνία. Ο δεύτερος θα διευκόλυνε την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με όλους τους πρόσφορους γι’ αυτόν τρόπους. Ο πρώτος, σε αντάλλαγμα, θα άφηνε απ’ έξω τον πρώην πρωθυπουργό από το σαφάρι καταδίωξης που ετοίμαζε κατά πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εγγυητές της συμφωνίας θα ορίζονταν δύο γνωστά «καραμανλικά» στελέχη, τα οποία για να μπορέσουν να παίξουν τον ρόλο τους θα τοποθετούνταν σε δύο νέες σημαντικές θέσεις. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Δημ. Παπαγγελόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Τον ρόλο του δεύτερου ανέλαβε αρχικά ο (επίσης «καραμανλικός» και πρώην ανώτατος δικαστής) Παναγιώτης Νικολούδης, που διορίστηκε υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, ο οποίος όμως αποχώρησε στον πρώτο ανασχηματισμό.

Οι… «πρόσφοροι τρόποι» ήταν ποικίλοι: από διαρροές και δηλώσεις φίλων και συνεργατών που δημιουργούσαν θετικό κλίμα για την κυβέρνηση, όπως ότι «ο μικρός τα πάει καλά», ή ότι «ο Τσίπρας συμβουλεύεται τον Καραμανλή» μέχρι την ανάδειξη στην ηγεσία της ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο τελευταίος είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της συνεννόησης με την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στην εκλογική διαδικασία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατέβηκε στις εκλογές με το σύνθημα της ολικής ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σενάρια κατά καιρούς έγιναν εξαιρετικά ακραία! Σε κάποια φάση, όταν απειλήθηκε η σταθερότητα της κυβέρνησης, αφού οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν κάποια νομοσχέδια (σύμφωνο συμβίωσης κλπ), κυκλοφόρησε ως φήμη ότι ο Καραμανλής απείλησε τον Μητσοτάκη πως εάν δεν ψηφίσει η ΝΔ τις διατάξεις, θα ζητήσει από κάποιους «δικούς του» βουλευτές να το κάνουν, προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση. Η πλευρά Καραμανλή σταθερά διαψεύδει κάθε σχετικό σενάριο…

Η υπόθεση Novartis

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχειλίζει με τη Novartis, καθώς για πρώτη φορά μπαίνει στο στόχαστρο ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στη δικογραφία, από μία κατάθεση που έδωσε στις 4 Φεβρουαρίου (ημέρα του συλλαλητηρίου) ένας προστατευόμενος μάρτυρας.

Οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι αυτό δεν έγινε τυχαία. Πιστεύουν ότι ήθελαν να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός την ώρα που αρχίζει να δικαιώνεται! Και το κυριότερο: όταν ο ίδιος δικαιώνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στην πολιτική του στο Μακεδονικό! «Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους όταν είδαν τους πολίτες στο συλλαλητήριο να αποθεώνουν τον Σαμαρά, ενώ οι ίδιοι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο και αποφάσισαν να απαντήσουν με αθλιότητες», λένε…

Ο κύκλος του Αντώνη Σαμαρά πιστεύει ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος έχει… αλωνίσει στο θέμα της Novartis. Σε προηγούμενη φάση της διερεύνησης ο ίδιος, αν και πρώην δικαστής, τσακώθηκε με την εισαγγελέα που ήταν υπεύθυνη «επειδή αυτή δεν του έκανε τα χατίρια. Έτσι την οδήγησε σε παραίτηση, η οποία έγινε με καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο της. Την άλλαξε και έβαλε μία νέα, η οποία αποδέχθηκε τις αθλιότητες με τους προστατευόμενους μάρτυρες», λένε τα ίδια στελέχη.

Η εμπλοκή του με την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στελέχη, τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι έχει γνώση της δικογραφίας, κάτι που απαγορεύεται, αφού μίλησε για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από της συστάσεως του ελληνικού κράτους»…


ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Από το φύλλο της THESSNEWS #92 (10/02/2018-11/02/2018)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ