Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis – Εμπλέκονται τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών για την περίοδο από 2006 ως και το 2015 σχετικά με αδικήματα που αφορούν σε απιστία και σε δωροδοκία, αναμένεται να διαβιβαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δικογραφία που θα φθάσει στη Βουλή αναφέρεται σε συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε αρμόδια πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα δίωξη έχει ασκηθεί και για το ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής για το αδίκημα της δωροδοκίας και για τον οποίο έχει απαγορευθεί ήδη η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στον Άρειο Πάγο βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ λίγο μετά την άφιξή του στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφθασαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης.

Η είδηση ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στον Αρειο Πάγο προκάλεσε την αντίδραση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και του αντιπροέδρου Αδ. Γεωργιάδη. «Αν αληθεύει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενεργεία δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναί, τί δουλειά έχει εκεί;» διερωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Tο απόγευμα της Δευτέρας, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο κ. Τζανακόπουλος. Όπως αναφέρεται, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επισκέφθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Τζανακόπουλου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ