Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέδρο αναφέρει ως εμπλεκομένους στο σκάνδαλο της Novartis ο μάρτυρας, με αρχικά Π. Χ., ο οποίος έδωσε ένορκη κατάθεση στις 12 Ιανουαρίου του 2018.Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla. gr, στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018, αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα, που φέρει την ονομασία CIP. Για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ.

«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης, μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ», αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση, το 2006 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διαγωνισμό αξίας 200.000.000 ευρώ που αφορούσε την προμήθεια τεστ μοριακού ελέγχου HPV. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν η εταιρεία Roche και Sharon.

Σημειώνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των εταιρειών ανήκει στη Novartis.

«Η προμήθεια ανατέθηκε και στις δύο εταιρείες. Ειδικότερα στη Roche με 40 ευρώ ανά τεστ και στη Sharon 50 ευρώ ανά τεστ, ενώ η πραγματική αξία των τεστ ανέρχεται κανονικά στα 5 ευρώ», επεσήμανε ο Π.Χ..

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας ενέκρινε την αποζημίωση για τα ογκολογικά, αιματολογικά και σπανίων παθήσεων φάρμακα της Novartis.

«Ο Λοβέρδος με τον Φρουζή επικοινωνούσαν μέσω προσωπικών emails», αποκαλύπτει, εξηγώντας: «Ο Λοβέρδος προέβη σε έκδοση δελτίου τιμών για τη Novartis, σε αντίθεση με αυτά που ήθελε η Τρόικα. Ο ''ταμίας'' του Λοβέρδου είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Χασαπόπουλος και η δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου, που είχαν φτιάξει εταιρείες promotion.

Η εταιρεία του κ. Χασαπόπουλου είναι η Prestige και στο διάστημα 2011 - 2012 φέρεται να πήρε 200.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσει μια θετική εικόνα για τον Φρουζή και τον Λοβέρδο.

Το καλοκαίρι του 2011 έγινε μια συνάντηση Φρουζή -Χασαπόπουλου - Λοβέρδου, πριν βγει το ΦΕΚ τιμολόγησης για δύο φάρμακα της Novartis. Λένε επίσης πως ο Φρουζής έστελνε αίτημα στον πρόεδρο της Novartis για αύξηση προϋπολογισμού προς τον Λοβέρδο συν 200.000 ευρώ.

Επίσης, ο Νίκος Μανιάς, σύμβουλος του Λοβέρδου, που έχει τη σκοτσέζικη εταιρεία Milde Ltd, στην πορεία φέρεται να ξέπλενε τα χρήματα για τη Novartis και φαίνεται να έχουν μπει 70.000 ευρώ στον λογαριασμό του για ένα μόνο φάρμακο που λέγεται AVASTIN. Επιπλέον, 100.000 ευρώ δόθηκαν σε εταιρεία παρακλάδι της Novartis, που ονομάζεται Market Access, μέσω διαφημίσεων. «Αυτοί κρατούσαν το 30% και το υπόλοιπο παραδιδόταν με σακούλες στον Λοβέρδο», σημειώνει ο μάρτυρας, αναφέροντας πως από αυτά τα χρήματα πληρώνονταν οι εμπλεκόμενοι.


Αβραμόπουλος: «Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο»


Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη υπόθεση Novartis.

Για θέμα των εμβολίων ανέφερε πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το δημόσιο και πως ζήτημα για τα εμβόλια δεν υπήρξε. «Πέρασαν 10 χρόνια, πήραμε τα εύσημα της Ε.Ε. και του ΠΟΥ και είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω τη χώρα την εποχή εκείνη μπροστά από μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε κινητοποιηθεί. Δεν κατάλαβα, δηλαδή εγώ προκάλεσα ή η κυβέρνησή μας την παγκόσμια κινητοποίηση; Τον ΠΟΥ, την Ε.Ε.; Αυτά είναι όλα παραμύθια, δεν στέκουν πουθενά, γι’ αυτό είπα ότι είναι διάτρητη η δικογραφία και γι’ αυτό είπα ότι θα αποκαλυφθούν όλα αυτά τα πράγματα στη σειρά τους» ανέφερε.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από διακομματική επιτροπή της Βουλής.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια βδομάδα μετά δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιό Aids. Ταράχθηκε η κυβέρνηση. Λίγο καιρό πριν είχε πέσει η κυβέρνηση Φαμπιούς στη Γαλλία. Και τότε είπα στους συνεργάτες μου στο υπουργείο: “Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχει ο Έλληνας ασφαλές αίμα;”. “Μοριακό έλεγχο”. “Γιατί δεν έχουμε;”. “Γιατί δεν έχουμε ακόμα εγκαταστήσει”. “Ωραία, να εγκαταστήσουμε”. Αλλά έρχονται και μου λένε: “πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό”. “Πολύ ωραία”. “Ο διαγωνισμός όμως θα στοιχίσει πολλά”. “Δεν έχει σημασία, προέχει η υγεία των πολιτών”. Και τότε, τι έκανα; Αυτό αποκαλύπτω τώρα. Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, ή το υπουργείο Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος, με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις της προχωρήσαμε. Αυτό που σας αποκάλυψα τώρα δείχνει την κενότητα. Και θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν, όχι να παίρνουν ως σίγουρα όλα αυτά που τους λένε οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους. Και σήμερα όλος ο δημόσιος βίος του τόπου διασύρεται, διότι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου που αυτή τη στιγμή υπόκεινται αυτή την επίθεση, τα ίδια αντιμετωπίζουν. Εικασίες είναι. Έχετε δει εσείς να καταρτίζεται δικογραφία με εικασίες; Πού το βλέπετε αυτό; Αυτό δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί το κράτος δικαίου», ανέφερε ο κ.Αβραμόπουλος.

Η απάντηση του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου
Μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Στρίμπερη, τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο Novartis ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος.

Η δήλωσή του:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι, από ορισμένους κύκλους αναφέρεται το όνομα μου, στην υπόθεση του «σκανδάλου» της εταιρείας NOVARTIS, η οποία διαβιβάσθηκε στη Βουλή αρμοδίως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την εν λόγω υπόθεση και οποιαδήποτε επιχειρηθείσα σκευωρία και κατασυκοφάντηση μου δεν θα μείνει αναπάντητη, από όπου και αν προέρχεται αυτή και το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Λυπούμαι πραγματικά για τα παρακμιακά φαινόμενα που παρουσιάζονται με την υπόθεση αυτή, σπιλώνοντας, άτομα, συνειδήσεις, κρυστάλλινες συμπεριφορές και επιχειρείται η ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων.

Δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος μου στην εν λόγω υπόθεση της εταιρείας NOVARTIS, δεδομένου ότι ουδεμία ανάμειξη είχα, προσωπική ή εταιρική, ούτε συμμετείχα στην διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας, με οποιαδήποτε ιδιότητα, γεγονός που με οποιαδήποτε ελεγκτική διασταύρωση μπορεί να διαπιστωθεί.

Απαιτώ σεβασμό της προσωπικότητας μου, όπως αρμόζει σ ένα ευνομούμενο κράτος Δικαίου, αρνούμενος να συμφιλιωθώ με καταστάσεις παρακμής.

Ως εδώ και μη παρέκει!»

Λοβέρδος: «Σκευωρία η εμπλοκή μου στην υπόθεση Novartis. Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές»

Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί» προανήγγειλε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Πηγή: zougla.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top