Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1

Με… buzzer beater του Δημήτρη Χατζηισαΐα στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη με το 1-0 επί του Αστέρα και πέρασε στην 3η θέση της Super League!

Σε ένα ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 22η αγωνιστική της Super League που δεν θα μείνει στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων για την ποιότητα και τον ρυθμό του, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος… σπαταλούσαν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο 90λεπτο, όμως η διαφορά του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις! Μια απίθανη προβολή του Δημήτρη Χατζηισαΐα στην κίνηση μετά από κόρνερ του Γιαννούλη χάρισε στους Περιστεριώτες το «τρίποντο» της νίκης που τους επιτρέπει να ξεπεράσουν στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό και να περάσουν στην 3η θέση της Super League!

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ισοπαλίες και επιβεβαίωσε το ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μακριά από την έδρα της, βελτιώνοντας το σερί της σε 7-4-1! Παράλληλα, αυτό το 1-0 επί του Αστέρα ήταν το τρίτο για φέτος αφού τον είχε νικήσει με το ίδιο σκορ άλλες δύο φορές στο Κύπελλο.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν μέχρι και στην 5η θέση με νίκη, ενώ παρέμειναν τελικά στην 7η και χωρίς νίκη για 5η σερί αγωνιστική. Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη στο «σπίτι» της από τον περασμένο Οκτώβριο (από τον Πανιώνιο).

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 4′, όταν ο Αθανασιάδης έσωσε το τετ-α-τετ του Βασιλακάκη. Ο ρυθμός ήταν αρκετά υψηλός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη μπάλα πάνω-κάτω στο γήπεδο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από το τέταρτο και μετά, ο Αστέρας ανέβασε τους ρυθμούς του και άρχισε να βρίσκει και αυτός τις ευκαιρίες του. Στο 14′ το σουτ του Μανιά από καλή θέση πέρασε άουτ, όπως επίσης και το τετ-α-τετ που είχε ένα λεπτό μετά, έπειτα από πάσα του Μουνάφο.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ακόμη τέσσερις άστοχες τελικές ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Μουνάφο, Μανιάς και Ιγκλέσιας δεν σημάδεψαν σωστά, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα ήταν η εξ επαφής άστοχη κεφαλιά του Πασαλίδη, ο οποίος ήταν πάντως και σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος το ματς άργησε να… πάρει μπρος, με πρώτη και μοναδική ουσιαστική φάση για πολλή ώρα, την κεφαλιά άουτ του Ντιγκινί για τον Ατρόμητο στο 54′. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που η μπάλα κάπως… τσουλούσε από τις δύο ομάδες, στην επανάληψη πρωταγωνιστικό ρόλο για πολλή ώρα είχαν τα λάθη, τα φάουλ και οι αρκετές διακοπές. Ο Ατρόμητος πάντως είχε ανέβει ξανά και είχε κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας τελικά και σε τρεις ακόμη τελικές από το 68′ και μετά. Η πρώτη με σουτ του Τόνσο άουτ, η δεύτερη με την προσπάθεια του Μπουσούλατζιτς που σπατάλησε μια καλή επίθεση ένα λεπτό μετά και η τρίτη με το καλό σουτ του Βασιλακάκη, λίγο άουτ, στο 72′.

Τελικά, ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 είχε κλειδώσει, μετά από μια εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη στα δεξιά, ο Χατζηισαΐας ήταν αυτός που πετάχτηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με μια έξοχη και δύσκολη προβολή νίκησε τον Αθανασιάδη για το τελικό 0-1 που χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Περιστερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...