Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

Μετά από τρία ματς χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες και 1 ήττα) ήθελε απλά τη νίκη. Το 1-0 φαντάζει φτωχό αλλά η στατιστική έδειξε πως ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 26 τελικές! Απλά ο Ανσαριφάρντ δεν μπορούσε να νικήσει με τίποτα τον Κότνικ, ο Μιραλάς δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα εντός εστίας και εν τέλει το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Οφόε στο 48′. Σκοπός επετεύχθη και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προετοιμαστούν με μεγαλύτερη ηρεμία για το ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη αγωνιστική…

Με κατοχή αλλά λίγες φάσεις…
Χωρίς να αλλάξει το 4-2-3-1 ο Οσκαρ Γκαρθία ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή απέναντι στον Πανιώνιο που έπαιξε με σύνθεση ανάγκης. Σταυρόπουλος, Πινιώτης και Νίλσεν πήραν φανέλα βασικού και οι «κυανέρυθροι» είχαν σε όλο το παιχνίδι παθητικό ρόλο. Πιθανότατα να βλέπαμε κι ένα διαφορετικό παιχνίδι εάν στο 6′ δινόταν το πέναλτι στον Ανσαριφάρντ (από τον Κότνικ) ή τελείωνε στη συνέχεια τη φάση ο Ιρανός στη κενή εστία.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 25λεπτο έχασαν καλές φάσεις κυρίως με τον Οτζίτζα (17′ και 22′) αλλά στη συνέχεια έγιναν φλύαροι με αποτέλεσμα να χάσουν ένα ολόκληρο ημίχρονο απέναντι στον Πανιώνιο που απείλησαν μόνο στο 30′ αλλά ο Χατζισαφί πρόλαβε τον Λάμπρου στην μικρή περιοχή.

Με ηγέτη Ταχτσίδη και πολλές χαμένες ευκαιρίες
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Με μεγαλύτερη όρεξη, περισσότερη πίεση. Αυτό μεταφράστηκε σε δεκάδες χαμένες ευκαιρίες. Ευκαιρίες που βγήκαν μετά το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 48′.

Ο Ταχτσίδης ο οποίος είχε ηγετική παρουσία στο ματς έκλεψε την μπάλα κι έβγαλε την ασίστ στον Οτζίτζα για το 1-0 και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί αλλά απελπιστικά άστοχοι. Ο Κότνικ είχε σπουδαίες επεμβάσεις στον Ανσαριφάρντ (σε τρεις περιπτώσεις) και στον Τζούρτζεβιτς (σε μία περίπτωση). Ο Μιραλάς παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχε να σκοράρει δεν μπορούσε να βρει εστία κι έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-0 το οποίο ωστόσο τον επαναφέρει στις νίκες…

MVP: Ταχτσίδης. Ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και φυσικά το μισό γκολ του Οτζίτζα είναι δικό του μιας και κλέβει την μπάλα και δίνει την ασίστ.

Αδύναμος κρίκος: Ανσαριφάρντ. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε πολλές φάσεις μέσα εντούτοις δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έχασε σπουδαίες φάσεις.

Στο ύψος του: Κότνικ. Εβγαζε ότι μπορούσε. Εχει σπουδαίες επεμβάσεις που κρατούσε τον Πανιώνιο μέσα στο παιχνίδι.

Η γκάφα: Η αντίδραση των παικτών του Πανιωνίου στο γκολ του Οφόε. Λάθος πάσες έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα να κλέψει ο Ταχτσίδης και να δώσει την ασίστ.

Το στραγάλι: Νεοφυτιάδης ο διαιτητής. Δεν είδε το πέναλτι του Κότνικ στον Ανσαριφάρντ στο 6′. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται και για ένα ακόμα τράβηγμα του Γκιοατά στον Ιρανό.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 26 τελικές και 10 κόρνερ αλλά τελικά έμεινε μόνο στο 1-0. Σίγουρα πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα αλλά είχε απέναντί του κι ένα αντίπαλο με πάρα πολλές απουσίες. Ιδιαίτερη κριτική δεν χρειάζεται το παιχνίδι μιας και μιλάμε για έναν μονόλογο των «ερυθρόλευκων».

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Μάριν (65′ Ανδρούτσος), Οφόε (85′ Μάρτινς), Μιραλάς και Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς).
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ουέλιγκντον, Πινιώτης, Μασούρας (56′ Μακρύλλος), Λάμπρου, Μπραχίμι (56′ Σπιριντόνοβιτς) και Νίλσεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...