Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0

Έπειτα από 7 σερί ματς χωρίς τρίποντο στη Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΛ επέστρεψε στις νικες (1-0) απέναντι στον Πλατανιά, δείχνοντας να «κλειδώνει» την παραμονή!

Η μία είχε το κίνητρο για να επιστρέψει στις νίκες και να πάει με ψυχολογία στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η άλλα απλά δεν είχε κίνητρο όπως αποδείχθηκε. Εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι. Η ΑΕΛ με το κίνητρο το πάλεψε και το δούλεψε περισσότερο το ματς και τελικά το πήρε με το γκολ του Ντέλετιτς στο 69′. Οσο για τον Πλατανιά (που δεν είχε κίνητρο) έδειξε ότι είναι συμβιβασμένος με την ιδέα του υποβιβασμού….

Ολα στο μηδέν…


Με τον Πλατανιά να περιμένει την ΑΕΛ στο μισό γήπεδο και την Λάρισα να μην μπορεί να δημιουργήσει πέρασε ένα ημίχρονο χωρίς την παραμικρή συγκίνηση. Μοναδική φάση ήταν αυτή του Ναζλίδη στο 24′ αλλά και οι δύο ομάδες δεν έκαναν το παραμικρό στο παιχνίδι. Ο Ντόστανιτς δεν άλλαξε την ομάδα (4-2-3-1) και ο Μασούρας παρέμεινε στην 11αδα με τον Ντέλετιτς να βρίσκεται στον πάγκο.

Από την μεριά του ο Πλατανιάς σε παθητικό ρόλο και με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) δεν μπόρεσε να απειλήσει όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά συνολικά στο ματς.

Φουλ επίθεση και γκολ…
Ο Ντόστανιτς βλέποντας την τακτική του Πλατανιά αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά βάζοντας τον Ντέλετιτς αντί του Ρέντζα (ο Μασούρας γύρισε μπακ) και στη συνέχεια ρίχνοντας και τον Περόνε αντί του Λαγού. Και του βγήκε.

Η ΑΕΛ γέμισε με παίκτες την αντίπαλη περιοχή και στο 69′ με ωραία ομαδική προσπάθεια βρήκε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Ναζλίδης πέρασε την κάθετη στον Ντέλετιτς ο οποίος με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια του αγώνα παρά τις αλλαγές του Χατζηνικολάου ο Πλατανιάς δεν έκανε ούτε μισή φασή για να ισοφαρίσει το παιχνίδι κι αν ο Ντέλετιτς ήταν πιο εύστοχος στο 90′ και στο 92′ η Λάρισα θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ.

MVP: Πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο κι έκρινε το παιχνίδι. Με το γκολ που σημείωσε στο 69′ έδωσε το πολύ σημαντικό τρίποντο στην ΑΕΛ πριν το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Αδύναμος κρίκος: Ποιον να ξεχωρίσεις ως τέτοιον από τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων δεν απείλησε ποτέ την ΑΕΛ.
Στο ύψος του: Ναζλίδης. Είχε την καλύτερη φάση της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και είχε και την ασίστ στο γκολ του Ντέλετιτς.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια φάση που μπορεί να χρεωθεί ως η γκάφα.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Σέζο. Ευκολο απόγευμα και σωστές αποφάσεις για τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ έκανε μια σημαντική νίκη παραμονής μιας και Απόλλων και Κέρκυρα έχασαν την ίδια ώρα που ο Πλατανιάς δείχνει να έχει συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό μιας και δεν πάλεψε ποτέ το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46′ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62′ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Ναζλίδης (75′ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς, Κριζμάν
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιαϊτς, Πλιάτσικας, Ντικαμονά, Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Στάμου (74′ Ουντότζι), Βάντερσον (54′ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Νίλι, Ενσικουλού

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ