Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ 1-3 ΠΑΟΚΑΡΑ για τίτλο

Ο «τελικός» των Ιωαννίνων ήταν παράσταση για έναν! Ο ΠΑΟΚ έκανε κατάληψη σε εξέδρα και… χορτάρι και παίζοντας φοβερό ποδόσφαιρο έφτασε στο 3-1 που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της κούπας.

ΠΑΟΚ με το πόδι στο γκάζι, πέρασε και από τους “Ζωσιμάδες”, επικρατώντας με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει χωρίς απώλειες την κούρσα του πρωταθλήματος από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε τον χορό των γκολ για τους “ασπρόμαυρους”, από θέση οφσάιντ, αλλά φαινόταν πως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα επαναπαυτεί εκεί, και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και με τον Πρίγιοβιτς σε μεγάλα κέφια, ανέβασε το δείκτη του στο σκορ 3-1, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας, παρά το γεγονός πως ο Μάρκος Βελλίδης βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα. Με τη σειρά του, ο ΠΑΣ μείωσε με τον Πέδρο Κόντε να νικάει μετά από 732 λεπτά τον Πασχαλάκη.

Το φιλμ του αγώνα

Με τον κόσμο να έχει στήσει μια… μικρή Τούμπα στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει από νωρίς στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους που αρκέστηκαν σε ένα πιο παθητικό ρόλο στο α΄μέρος, ενδεικτικό είναι μάλιστα και το ποσοστό της κατοχής που άγγιξε το 30-70%.

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, με το Μακ να σεντράρει και τον Πρίγιοβιτς να πετάγεται και με προβολή να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

Φωνές… διαμαρτυρίας και 0-1

Το πρέσινγκ του Δικεφάλου απέδωσε στο 9΄, όταν μετά από σέντρα του Μακ, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Πέλκας από κοντά, όντας σε θέση οφσάιντ, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί καθώς στο 14΄ ο Βιεϊρίνια πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Θοδωρής Μπέριος που βρίσκεται μπροστά του, ενώ έχει το χέρι πίσω από την πλάτη του, την ώρα που ο Πορτογάλος άσος κάνει το σουτ, το φέρνει μπροστά προκειμένου να τον…. βοηθήσει να σταματήσει την πορεία της μπάλας, με τους “ασπρόμαυρους” και πρώτο τον Βιεϊρίνια να φωνάζουν για πέναλτι που δεν δίνεται.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 18΄αλλά ο Βελλίδης με μεγάλη επέμβαση που πραγματοποίησε, είπε “όχι” σε σουτ του Κάμπος.

Σταδιακά, ο ΠΑΟΚ έδειξε να χάνει την συγκέντρωση του, έδωσε μέτρα στο γήπεδο, με τους Γιαννιώτες να ισορροπούν το παιχνίδι μετά την είσοδο του Μανθάτη που άλλαξε και το αρχικό πλάνο προσέγγισης του Γιάννη Πετράκη.

Πρίγιοβιτς και νέα… προειδοποίηση

Και μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έδειξε στο μεσοδιάστημα ένα καλύτερο πρόσωπο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις φάσεις. Χαρακτηριστική είναι αυτή στο 29’ με τον Πρίγιοβιτς να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν βγήκε μόνος σε θέση τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά και πάλι ο πορτιέρε των γηπεδούχων είπε… όχι. Από τον έναν τερματοφύλακα στον άλλο, με τον Πασχαλάκη να παίρνει σκυτάλη από τον Βελλίδη, μπλοκάροντας στο 31΄την κεφαλιά του Κόντε.

Πρίγιοβιτς με τα φρένα “σπασμένα”

Όλα αυτά μέχρι το 39΄, όταν ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στον πρώτο σκόρερ της ομάδας του. Ο Βαρέλα ανέβηκε από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς έκανε το τακουνάκι με τον Βελλίδη να αποκρούει με το πόδι, ωστόσο, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στρώθηκε εκ νέου στον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη γκολ από τον Πρίγιοβιτς, λίγο πριν την εκπνοή του α΄μέρους, με τον… killer του Δικεφάλου εξ επαφής να γράφει το 0-3, μετά από γύρισμα του Μακ.

Ντεμπούτο για Αζεβέδο

Με την εξέλιξη του παιχνιδιού και το δείκτη του σκορ στο 3-0, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε πράξη αυτό που έλεγε καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Μάρσιο Αζεβέδο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, περνώντας στο αριστερό άκρο της άμυνας, “ελευθερώντας” ως δεξί χαφ τον Βιεϊρίνια, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο του Λημνιού.

Κόντε: Ο πρώτος που νίκησε τον Πασχαλάκη

Μπορεί ο ρυθμός του παιχνιδιού να μην ήταν ανάλογος με αυτόν του α΄μέρους, ωστόσο, και πάλι οι “ασπρόμαυροι” κατέγραψαν δυο σημαντικές ευκαιρίες, με τους Βιεϊρίνια (55’΄) και Πρίγιοβιτς (65΄) να απειλούν τον ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά είχαν απέναντι τους τον Βελλίδη, ο οποίος βγήκε και πάλι νικητής στις επίμαχες φάσεις.

Σε ένα γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και αποτέλεσε το εισιτήριο του για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μετά από 732 λεπτά, δέχτηκε γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Πέδρο Κόντε να παραβιάζει την εστία του ΠΑΟΚ στο 71′ και να μειώνει σε 1-3. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Κόντε από κοντά πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον πορτιέρε του Δικεφάλου.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να παίρνουν ψυχολογία, μετά το γκολ του Ισπανού, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να ρίξει στο γήπεδο τον Μπίσεσβαρ προκειμένου να ισορροπήσει το παιχνίδι και να δώσει την απαραίτητη ψυχραιμία στην ομάδα του, κάτι που έδειχνε να λείπει εκείνο το διάστημα.

Στο μπλοκάκι του παιχνιδιού, δυο ακόμη ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Τσικάρσκι να επιχειρεί με τη μία το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Πασχαλάκη να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει. Η απάντηση ήρθε από τον Βιεϊρίνια στο 92΄αλλά το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος (Τσικάρσκι 69΄), Μπουκουβάλας, Γιάκος, Καρανίκας, Μπέριος, Βιντάλ (Σολτάνι 46΄), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (Μανθάτης 16’ ), Κόντε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 86΄), Μακ (Λημνιός 79΄) Κάμπος (Αζεβέδο 65΄), Πρίγιοβιτς

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης, τοποθετώντας τον Μάρκο Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια με τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ τριάδα στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Λίλα, Γαρουφαλιάς και Βιδάλ ως κεντρικά χαφ, με τον Καρανίκα σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ και τον Μπουκουβάλα στα αριστερά, ενώ ο Πέδρο Κόντε και ο Ευριπίδης Γιάκος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα.Ο Εβγέν Σάχοφ με τον Μαουρίσιο αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Δημήτρη Πέλκα μπροστά τους και τους Τζάλμα-Μακ δεξιά και αριστερά στην μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν η επιθετική αιχμή του Δικεφάλου.

Αυτοί έκριναν το ματς:

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, να σημειώνει δύο γκολ, έχοντας ως συμπαραστάτες τον Δημήτρη Πέλκα, τον Ρόμπερτ Μακ και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που δημιούργησαν… σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε εξαιρετική ημέρα και ο Μάρκος Βελλίδης που έκοψε πολλές φορές την… όρεξη του Δικεφάλου.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τους “Ζωσιμάδες”, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, κάτι που σημαίνει πως ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, θα διατηρηθεί για ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή. Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρασύρθηκε στον “ξέφρενο” ρυθμό του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία γκολ, που έκαναν πιο… βαριά τα πόδια των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο έλεγχος της διαιτησίας:

Από ένα σημαντικό λάθος είχαν οι βοηθοί της αναμέτρησης, Αλεξέας και Καλφάκης. Στη φάση του γκολ του Πέλκα, ο β΄επόπτης έχασε τον παίκτη του ΠΑΟΚ που ήταν σε θέση οφσάιντ ενώ από την μεριά του ο Αλεξέας υπέπεσε και αυτός σε ένα λάθος και πιο συγκεκριμένα στη φάση του 83΄όταν λανθασμένα ανέκοψε τον Λημνιό που καλυπτόταν από τους αμυντικούς του ΠΑΣ. Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αριστομένη Κουτσιάυτη, ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο σε γενικές γραμμές, ελέγχεται μόνο για τη φάση που ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι στο χέρι του Μπέριου, ωστόσο, είναι μια φάση που δύσκολα μπορεί να είναι κάποιος κατηγορηματικός για το αν είναι ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...