Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ 1-1

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, προηγήθηκε στο 29′, όμως η διαβασμένη Ξάνθη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τρίπολη, ισοφαρίζοντας (1-1) τους Αρκάδες στο επόμενο λεπτό και «κλειδώνοντας» τον βαθμό μέχρι το τέλος. Στους 28 βαθμούς και οι δύο ομάδες.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο γηπεδούχος Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Κώτσιρα στα δεξιά της άμυνας, τον Γιαννούλη αριστερά και τον Πασαλίδη με τον Σελίν στο κέντρο της. Ιγκλέσιας και Μουνάφο βρέθηκαν στον άξονα για άλλο ένα παιχνίδι, ενώ ο Κυριακόπουλος ξεκίνησε στα δεξιά της επίθεσης, με τον Τσιλιανίδη αριστερά και τον Τόνσο να πλαισιώνει τον Μανιά.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη είχε τον ίδιο σχηματισμό, αλλά με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της, οι Μπαξεβανίδης- Λισγάρας- Σβάρνας- Σιλά βρέθηκαν στην 4αδα της άμυνας, ο Μεχία με τον Καμαρά στο κέντρο, ο Φασίδης στα δεξιά μπροστά τους, ο Κίκε αριστερά και ο Ντουρίτσκοβιτς έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Κάστρο.

ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΚΑΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσαρμόζονται γρήγορα, σε καλές καιρικές συνθήκες και ελάχιστους οπαδούς στις κερκίδες. Ο Αστέρας πήρε γρηγορότερα τα ηνία και στο 6′ ήρθε η πρώτη τελική φάση, με τον Τόνσο να εκτελεί κόρνερ και τον Ιγκλέσιας να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος, όμως ο Ζίβκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι πίεζαν εξαρχής και η Ξάνθη αρκέστηκε σε μέτριες απομακρύνσεις, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα, κυρίως από αριστερά με τον δραστήριο Κίκε.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ…ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ!

Ο ρυθμός έπεσε μετά το 20λεπτο, αλλά λίγο πριν το μισάωρο η «θερμοκρασία» ανέβηκε ξαφνικά! Στο 29’ οι Αρκάδες είχαν άλλη μια καλή στημένη φάση και στο κόρνερ του Τόνσο, ο Ιγκλέσιας έπιασε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Τσιλιανίδης από κοντά άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στη φετινή σεζόν!

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το δίκαιο προβάδισμα, οι Ακρίτες βρήκαν τον τρόπο να επανέλθουν! Στο 30′ ο Σιλά έκανε πολύ όμορφη σέντρα, ο Κάστρο νίκησε στον αέρα τον Σελίν και με πολύ όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία, ισοφαρίζοντας άμεσα! Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν ως τη διακοπή του ημιχρόνου με τα «σπόρια» μοιρασμένα, έστω κι αν ο Αστέρας ήταν συνολικά καλύτερος.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΝ, ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΔΕ

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Παντελίδης άλλαξε τους Τσιλιανίδη και Κυριακόπουλο, έχοντας παράπονα από την απόδοσή τους στα «φτερά» της επίθεσης. Ισνάλντο και Καλτσάς τους αντικατέστησαν και η εικόνα παρέμεινε η ίδια, με τους γηπεδούχους να πιέζει και τους φιλοξενούμενους να αποκρούν τις κατά κύματα επιθέσεις.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (64’) χάθηκε μεγάλη φάση για τον Αστέρα, με τον Καλτσά να μπαίνει εντυπωσιακά στην περιοχή, να γυρίζει στον Μανιά, αλλά ο φορ των Αρκάδων δεν πλάσαρε καλά με το αριστερό, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια μετά την κόντρα του Λισγάρα. Η Ξάνθη είχε τη δική της στιγμή λίγα λεπτά αργότερα (69’), όταν ο Πασαλίδης έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπρίτο, μετά το κόρνερ του Μεχία και τη λανθασμένη έξοδο του Αθανασιάδη!

Αυτή ήταν η τελευταία αξιομνημόνευτη φάση των Ακριτών στο δεύτερο μέρος, αφού έκτοτε ο Αστέρας είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Μανιάς αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ (75’), με τον Ζίβκοβιτς να του λέει «όχι».

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ισνάλντο έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Νεοφυτιάδης δεν επέτρεψε να εκτελεστεί, σφυρίζοντας τη λήξη κι έτσι ο Αστέρας έμεινε «κολλημένος» στο «Χ», απέναντι στην… έξυπνη Ξάνθη, που έφυγε αλώβητη από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

MVP: Τόνσο. Ο μέσος του Αστέρα ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απειλώντας με σουτ και «τρυπώντας» την άμυνα της Ξάνθης με εύστοχες πάσες. Στο τέλος θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αλλά το σουτ του με το αριστερό στο 84’ δεν ήταν εύστοχο. Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Αρκάδων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Φασίδης. Την προηγούμενη αγωνιστική ο νεαρός φορ κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην Ξάνθη απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως στην Τρίπολη δεν βοήθησε ως βασικός την ομάδα του. «Άφαντος» στο πρώτο μέρος, δεν προσαρμόστηκε στο στυλ των Ακριτών να παίξουν στην κόντρα και δεν συμμετείχε ιδιαίτερα δημιουργικά. Δίκαια αντικαταστάθηκε στο 57’.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κίκε. Ο ακραίος της Ξάνθης ήταν για άλλη μια φορά η κυριότερη πηγή κινδύνων για τον αντίπαλο του Ράσταβατς, που δικαιώθηκε επιλέγοντάς τον ως βασικό αντί του Κασάδο. Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα επιχείρησε πολλές επελάσεις από αριστερά, εκφράζοντας τη δημιουργία των Ακριτών μέχρι να κουραστεί και να αντικατασταθεί.

Η ΓΚΑΦΑ: Το χαμένο τετ α τετ του Μανιά στο 75’ Η εξαιρετική προσπάθεια του Αστέρα, με τους παίκτες του να «σπάνε» το οφσάιντ και τον Τόνσο να βρίσκει εξαιρετικά κάθετα τον Έλληνα φορ δεν ευόδωσε, αφού ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το πολύ μέτριο πλασέ του. Το χρονικό σημείο που χάθηκε αυτή η ευκαιρία ήταν κομβικό, αφού οι γηπεδούχοι είχαν εμπεδώσει την κυριαρχία τους, με το παιχνίδι να οδεύει προς το τέλος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι Αρκάδες ζητούν πέναλτι σε χέρι του Σιλά στο 47’, όμως δεν δικαιώνονται από το ριπλέι. Κατά τ’ άλλα ο Νεοφυτιάδης χρειάστηκε να βγάλει αρκετές κάρτες, αλλά διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, στον οποίο δεν υπήρχε κάποια δύσκολη φάση για τον ίδιο και τους βοηθούς του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας ήταν σαφώς καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν ευτύχησε ούτε να… απολαύσει το προβάδισμά του πάνω από ένα λεπτό, ούτε να το ανακτήσει, αφού οι χαμένες ευκαιρίες του στέρησαν το «τρίποντο». Έτσι η Ξάνθη κατάφερε να φύγει, διατηρώντας το βαθμολογικό στάτους απαράλλαχτο, παίζοντας έξυπνα και αποφεύγοντας την ήττα. Οι δυο ομάδες πήγαν στους 28 βαθμούς και εξακολουθούν να «μάχονται» για το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Σελίν (89’ Μαντίντα), Κυριακόπουλος (46’ Καλτσάς), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46’ Ισνάλντο), Τόνσο, Μανιάς

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κίκε (73’ Γέντρισεκ), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά (57’ Κασάδο), Σβάρνας, Καμαρά, Φασίδης (61’ Μπρίτο), Κάστρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Τζώρτζης στο καφενείο του Γιώτη προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τη Ζωή....