Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΑΜΙΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1

Ο Πίτι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στη Λαμία, όμως ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1), χάρη στην ασυνεννοησία του Παπαδόπουλου με τον Πριντέτα.

Ωραίο παιχνίδι στη Λαμία με την τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο να μένουν τελικά στο ισόπαλο 1-1, χάρη σε μια γκολάρα του Πίτι κι ένα… δώρο του Παπαδόπουλου στον Ντιγκινί ο οποίος ισοφάριζε, σώζοντας τον βαθμό για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι που έχουν παράπονα από την διαιτησία, τελείωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπούντνικ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μπάμπης Τεννές, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Παπαδόπουλος, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ασίγκμπα, Πριντέτα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης. Στον άξονα βρέθηκαν οι Όμο και Μπλάζιτς, πιο μπροστά τους ο Βάντερσον, αριστερά ο Ακόστα, δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντνικ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε και τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης. Στα χαφ βρέθηκαν ο Μάντσον με τον Μπουσουλάτζιτς, μπροστά τους ο Βασιλακάκης, αριστερά ο Ουάρντα, δεξιά ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.

Από μία φάση σε ένα μέτριο 45λεπτο

Το πρώτο ημίχρονο στην Λαμία σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας… Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και την κατοχή σε όλο το 45λεπτο, όμως δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα φάσεις προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Αντίθετα, αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν η ομάδα της Λαμίας! Οι γηπεδούχοι, με κεφαλιά του Παντελιάδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ακόστα, άγγιξαν το 1-0 στο 22′, αλλά ο Γιαννιώτης εξ επαφής έσωσε τον Ατρόμητο.

Από εκεί και πέρα κι αφού το φάουλ του Ουάρντα στο 29′ δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, φτάσαμε στο 39′ για να δούμε κάποια μεγάλη φάση. Αυτή τη φορά για τον Ατρόμητο και ακόμα πιο κλασική από αυτή του Παντελιάδη. Μετά από κόρνερ, ο Καρασαλίδης βρήκε με κεφαλιά τον Ντάουντα ο οποίος από την μικρή περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ κι έχασε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του με το 0-0 να μένει μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Γκολάρα Πίτι και αποβολή Μπούντνικ

Στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στην Λαμία. Σε αυτό κυριάρχησαν τα νεύρα και είχαμε πολλές κίτρινες κάρτες και μία αποβολή. Πριν από αυτή όμως, η Λαμία είχε καταφέρει να προηγηθεί.

Αρχικά ωστόσο, ο Ατρόμητος απείλησε στο 51′ με τον Κιβρακίδη να πλασάρει και τον Παπαδόπουλο να σώζει. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι από μια στημένη φάση βρήκαν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Πίτι στο 55′ εκτέλεσε υπέροχα έα φάουλ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-0.

Οι Λαμιώτες, έδειχναν να ελέγχουν σχετικά εύκολα την αναμέτρηση και να υπερασπίζονται αυτό το 1-0, αλλά όλα αυτά μέχρι το 65′. Τότε, ο Μπούντνικ έκανε χέρι μετά από φάουλ του Ντιγκινί και ο διαιτητής της αναμέτρησης σωστά του έδειξε την κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.

«Δώρο» Παπαδόπουλου και Περιστεριώτικη κυριαρχία

Ο Ατρόμητος από την στιγμή που είχε πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν λογικό να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης πιο έντονα. Σε αυτό τελικά τον… βοήθησε κι ένας πρώην παίκτης του. Ο Παπαδόπουλος, μετά από ένα βαθύ γέμισμα, βγήκε χωρίς λόγο από την περιοχή του να διώξει. Ο Πριντέτα που ήταν έτοιμος να καθαρίσει την φάση δεν τον είδε με αποτέλεσμα οι δυο τους να συγκρουστούν. Από την φάση αυτή η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί κι αυτός από αρκετά μακριά έκανε το σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας των γηπεδούχων.

Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος από την ομάδα του Περιστερίου κι αυτή έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Αρχικά στο 86′, ο Ουάρντα έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε από τον Παπαδόπουλο, έφτασε στον Ντάουντα, αλλά το πλασέ αυτού το απέκρουσε ο γκολκίπερ της Λαμίας. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Αφρικανός με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ και δεν έδωσε την νίκη στην ομάδα του, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Ντιγκινί. Ο Γάλλος επιθετικός, κατάφερε να σκοράρει και να σώσει τον βαθμό για την ομάδα του. Ήταν κοντά στη φάση που έγινε το λάθος από Παπαδόπουλο και Πριντέτα, πήρε την μπάλα και πλάσαρε για το 1-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάουντα. Ο Αφρικανός τελικώς είναι ο μοιραίος για τον Ατρόμητο, καθώς έχασε τρεις μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει, με μεγαλύτερες τις δύο (από μία σε κάθε ημίχρονο) που ουσιαστικά προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πίτι. Ο Ισπανός μπήκε στο παιχνίδι λόγω τραυματισμού του Ακόστα και κατάφερε με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ να κάνει το 1-0 για την Λαμία.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Παπαδόπουλος που στη φάση του γκολ του Ατρόμητου, βγαίνει χωρίς λόγο και αιτία και πέφτει πάνω στον Πριντέτα δίνοντας την ευκαιρία στον Ντιγκινί να πάρει την μπάλα και να ισοφαρίσει. Αν και έκανε κάποιες πολύ σημαντικές επεμβάσεις, αυτό το σοβαρό λάθος κόστισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλά παράπονα από την διαιτησία έχει η Λαμία. Ο Σκουλάς, απέβαλε σωστά τον Μπούντνικ για χέρι, ενώ έδειξε και πολλές κίτρινες κάρτες και ίσως κάποιες από αυτές να μπορούσε να τις είχε αποφύγει. Ο Ατρόμητος στη φάση της αποβολής ζητάει πέναλτι, θεωρώντας πως το χέρι έγινε μέσα στην περιοχή, αλλά στο ριπλέι φαίνεται να είναι οριακά εκτός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Λαμία πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά της για παραμονή. Θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη όμως και ο βαθμός της είναι αρκετός μετά την ήττα της Κέρκυρας από τον Λεβαδειακό. Από την άλλη ο Ατρόμητος, από μια φάση που δεν έδειχνε επικίνδυνη κατάφερε να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια μπορούσε να πάρει και τη νίκη, όμως πρέπει να είναι ευχαριστημένος και με τον βαθμό, καθώς όπως πήγε το παιχνίδι η ισοπαλία τελικά δείχνει να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Πριντέτα (74′ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα (37′ Πίτι), Βάντερσον, Μπούντνικ

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης (80′ Σάκιτς), Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (69′ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (69′ Μπρούνο) , Γιαννούλης, Ντάουντα, Ουάρντα, Ντιγκινί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ