Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0

Ο συνήθης ύποπτος Κόντε δεν βρήκε δίχτυα και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό στους «Ζωσιμάδες», χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την πεντάδα!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Το 4-4-2 με ρόμβο επέλεξε ο Γιάννης Πετράκης για τους Ηπειρώτες, με τον Βελλίδη στο τέρμα, στην αμυντική γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά τους Καρανίκα-Μπέριο-Μιχαήλ-Αποστολόπουλο, τον Γαρουφαλιά μπροστά τους, τον Μανθάτη δεξιά, τον Βιντάλ αριστερά και τον Χαλκιαδάκη πίσω από τους Κόντε και Μπετρά.

Από την πλευρά του, ο Ζοζέ Ανιγκό παρέταξε τους Βοιωτούς με σχήμα 4-2-3-1. Ο Σωτηρίου έκανε ντεμπούτο ως βασικός στη φετινή Superleague Σουρωτή, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Επασί, ο Τσαμπούρης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Λεονάρντο με τον Αντιλέχου το αμυντικό δίδυμο και ο Φαβάρο αριστερά. Ο Μητρόπουλος με τον Νουάνκο αγωνίστηκαν μπροστά τους, με τον Γιακουμάκη (δεξιά), τον Ζαραδούκα (αριστερά) και τον Σουμπίνιο να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Μαρκόβσκι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Ο ΠΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Εξαρχής οι γηπεδούχοι πήραν τη μπάλα και δεν την… έδιναν στους φιλοξενούμενους. Με κινητήριους μοχλούς τον Μανθάτη, τον Βιντάλ και τον Χαλκιαδάκη, ο ΠΑΣ βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά αναλωνόταν σε σέντρες, με τον Καρανίκα να ανεβαίνει συνεχώς από δεξιά, αλλά και σε σουτ. Μεγάλη ευκαιρία δεν κατάφερε να δημιουργήσει, παρότι κράτησε τη μπάλα σε ποσοστό 65% σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος.

Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, παρά μόνο να απειλήσει, σχεδόν τυχαία, με μακρινό δυνατό σουτ του Τσαμπούρη (24’), που έβγαλε με υπερένταση σε κόρνερ ο Βελλίδης. Ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να επιτεθεί, με τον Γιακουμάκη και τον Μαρκόβσκι να μην παίρνουν τη μπάλα και τον Σουμπίνιο να μη μπορεί να την κρατήσει και να δημιουργήσει γι’ αυτούς. Ετσι, δίχως μεγάλες φάσεις και συγκινήσεις, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη φυσούνα των Ζωσιμάδων χωρίς γκολ.

ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΒΣΚΙ

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Βοιωτοί κόντεψαν να «σοκάρουν» τους γηπεδούχους, με τον Μαρκόβσκι να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τσαμπούρη, αλλά να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Βελλίδη!

Η φάση ήταν δεικτική της μετριότατης εικόνας που (θα) έδειχναν οι παίκτες του Πετράκη στο γήπεδο στο δεύτερο μισό του αγώνα, αφού η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε σαφώς πιο μέτρια επίπεδα. Ειδικά μέχρι το 60’, οι σέντρες του Καρανίκα ήταν ο μόνος τρόπος να μπει η μπάλα στην περιοχή του Σωτηρίου, που επενέβη όποτε χρειάστηκε. Στο τελευταίο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφή διάθεση να «σκοτώσουν» το χρόνο, ενώ ούτε ο Χένκβιστ, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Ηπειρωτών, ούτε ο Κόντε μπόρεσαν να απειλήσουν. Στο 89’ ο Τριποτσέρης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Σουηδού, προλαβαίνοντας και κόβοντάς τον, ενώ στο 96′ ο Νικολιάς σούταρε, αλλά το σώμα του Τριποτσέρη παρεμβλήθηκε σωτήρια για τον Λεβαδειακό, που είδε τον Ζαραδούκα και τον Λεονάρντο να αποχωρούν τραυματίες, αλλά το ηθικό να μην κάμπτεται και τελικά πανηγύρισε τον βαθμό.

MVP: Λεονάρντο. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού κατάφερε να «σβήσει» τον Κόντε, κάνοντας εξαιρετική δουλειά μαζί με τον Αντιλέχου απέναντι στον Ισπανό φορ. Σε όλο το παιχνίδι ο «μπομπέρ» των 13 γκολ στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΣ δεν βρήκε το δρόμο για την εστία, μένοντας μακριά από τις επικίνδυνες φάσεις και μένοντας στο «μηδέν». Ως το 67′ αυτό οφειλόταν στον Λεονάρντο, που αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων, με τις οποίες έπαιζε από νωρίς στο ματς.

Στο ύψος του: Νικολιάς. Ο νεαρός επιθετικός αντικατέστησε τον Χαλκιαδάκη στο 71’ και κατέστη απειλητικός για τη βοιωτική άμυνα. Το σουτ του στην τελευταία φάση, όταν ο Τριποτσέρης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έβγαλε κόρνερ, θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΣ, που απέκτησε «σφυγμό» μετά την είσοδο του Ελληνα επιθετικού.

Αδύναμος κρίκος: Μπετρά. Ο Γάλλος επιθετικός δεν κατάφερε να «μπει» στο παιχνίδι σε κανένα σημείο, ούτε καν στο πρώτο 45λεπτο, που ο ΠΑΣ είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Εκτός φάσεων, δίχως να καταφέρει να απειλήσει, άφησε τη θέση του στο 61’ στον Χέλκβιστ και μάλλον κανείς δεν θα θυμάται πως αγωνίστηκε.

Η γκάφα: Οι πολλές σέντρες που επιχείρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Πετράκη, ειδικά με τον Καρανίκα, που βρήκε χώρους από δεξιά, όμως μάλλον το… παράκανε. Ο ΠΑΣ επέμεινε αρκετά σε αυτό τον τρόπο δημιουργίας, τόσο με τον Έλληνα δεξιό μπακ, όσο και με άλλους παίκτες, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει, όσο έβλεπε ότι έτσι δεν αύξανε τις πιθανότητές του να απειλήσει ουσιαστικά.

Το «στραγάλι»: Ο Κουμπαράκης δεν είχε προβλήματα, διατηρώντας τον έλεγχο, κρατώντας ισορροπίες στο πειθαρχικό και δείχνοντας σωστές κίτρινες, έχοντας την «ευλογία» να απουσιάζουν οι μεγάλες φάσεις. Σωστά δίνει κίτρινη κάρτα στον Μαρκόβσκι στο 38’, όταν ανατρέπει τον Μπέριο στην περιοχή του Λεβαδειακού, όμως πριν εκτελεστεί το κόρνερ και το φάουλ σημάνει πέναλτι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον ΠΑΣ, που όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία πραγματικά σπουδαία ευκαιρία, ώστε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα του Σωτηρίου, που έμειναν ανέπαφα. Ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ κλειστά στο πρώτο μέρος, ανέβηκε συντηρητικά στο δεύτερο και κάνοντας καθυστερήσεις από νωρίς, έφυγε με τον βαθμό από τους Ζωσιμάδες, φτάνοντας στους 26. Αντίθετα, για τους γηπεδούχους το παιχνίδι αφήνει μετριότατη γεύση, αφού δεν πήρε το «τρίποντο», έφτασε στους 29 και έχασε έδαφος στη μάχη για το «πλασάρισμα» στην 5αδα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Bελλίδης, Βιντάλ (77’ Γιάκος), Μπέτρα (61’ Χέλκβιστ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Χαλκιαδάκης (71’ Νικολιάς), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Αποστολόπουλος, Κόντε

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου, Λεονάρντο (67’ Τριποτσέρης), Σουμπίνιο (76’ Νίκας), Αμαράλ, Μαρκόβσκι, Ομπιόρα, Γιακουμάκης, Ζαραδούκας (88’ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Τσαμπούρης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ