Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1 Νέα γκέλα για την Ελαφρά Ταξιαρχία

«Γκέλα» στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία για τον Απόλλωνα, που προηγήθηκε με τον Μπαρτολίνι, αλλά τελικά δεν κατέκτησε το τρίποντο αφού ο Γιακουμάκης ισοφάρισε σε 1-1 για τον Λεβαδειακό! Αλαλούμ του Θάνου που αρχικά έδειξε κόκκινη στον Λεονάρντο αλλά στην συνέχεια την «πήρε πίσω» με την λανθασμένη υπόδειξη του 4ου.

Το 4-2-3-1 επέλεξε σαν σχηματισμό ο Γιώργος Παράσχος, που έβαλε τον Τσόβιτς στο τέρμα, τον Στάθη στα δεξιά της άμυνας, τον Κοντοέ στα αριστερά και τον Ζησόπουλο με τον Μπαρτολίνι στο κέντρο της. Κονέ και Παπάζογλου έπαιξαν στον άξονα και ο Αλμπάνης, ο Ναδάλες και ο Ντεβέσα πλαισίωσαν τον προωθημένο Καστιγέχος.

Από την πλευρά του, ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε με 4-3-3 τον Λεβαδειακό, με στόχο τα «χτυπήματα» στην κόντρα. Στο τέρμα βρέθηκε ο Επασί (σ.σ δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα), στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Τσαμπούρης-Αντιλέχου-Λεονάρντο-Ντιόγκο, στο κέντρο ο Νιασέ με τον Μητρόπουλο και τον Νουάνκο και στην επίθεση Καθάριος στα δεξιά, Γιακουμάκης στα αριστερά και Μαρκόβσκι στην κορυφή.

ΠΙΕΣΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, «ΚΟΝΤΡΑ» Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Από την αρχή του αγώνα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τοποθέτησε το πρέσινγκ του μπροστά από το κέντρο. Εντούτοις, Ντεβέσα και Ναδάλες δεν έκαναν πάντα το σωστό, ενώ και οι σέντρες των Κοντοέ και Στάθη από τα πλάγια σπάνια είχαν αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην πίεση των γηπεδούχων και με τον Μαρκόβσκι στο 16’ έφτασαν κοντά στο γκολ-«έκπληξη», αλλά ο Σέρβος φορ δεν έπιασε καλά στην κίνηση το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 27’ ο Ζαραδούκας αντικατέστησε τον τραυματία Ντιόγκο, αλλά δεν άλλαξαν οι ισορροπίες στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Ο Απόλλων πάντως είχε τη συντριπτική κατοχή (71-29%) και δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες. Στο 31’ ο Ντεβέσα βρέθηκε απέναντι στον Επασί από πάσα του Ναδάλες, αλλά πλάσαρε πάνω του, στη σπουδαιότερη φάση του πρώτου μέρους, πριν «απαντήσουν» οι Βοιωτοί με τον Νιασέ, που βγήκε στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μητρόπουλου, αλλά δεν σούταρε καθόλου καλά, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

ΓΚΟΛ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ

Το β’ μέρος έφερε τον Ανιέτε στη θέση του μέτριου Ντεβέσα από το 46’ και ο Ισπανός έδωσε «πνοή» στην επίθεση του Απόλλλωνα. Ηδη από το 47’, όταν έβγαλε τη σέντρα στον Καστιγέχος, που δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά, φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα είχαν το «πάνω χέρι» και στην επανάληψη. Στο 54’ η πρωτοβουλία έφερε καρπούς, τους οποίους έδρεψε η ομάδα του Παράσχου με σκόρερ τον Μπαρτολίνι, που έκανε την προβολή προ του Επασί, μετά την κεφαλιά του Παπάζογλου.

Το 1-0 ήταν γεγονός και πλέον οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να (αντ)επιτεθούν περισσότερο. Ο Μπελγκαζουανί αντικατέστησε την Νιασέ και στο 67’ δικαίωσε τον Ανιγκό, σεντράροντας στον Γιακουμάκη, που με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Τσόβιτς για το 1-1! Μάλιστα λίγο αργότερα (70’) ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κροάτη τερματοφύλακα, δείχνοντας στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» πως πλέον τίποτα δεν θα είναι απλό γι’ αυτούς.

Η τρομερή απόφαση του Θάνου να αποβάλει τον Λεονάρντο με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ανιέτε και μετά να ανακαλέσει την αποβολή λανθασμένα, αφού συνεννοήθηκε με τον 4ο διαιτητή Ζαραβίνο, που του είπε πως το φάουλ έγινε από τον Αντιλέχου, «έκλεψε» την παράσταση! Ο Λεονάρντο επέστρεψε από τη «φυσούνα» (!), η άμυνα του Λεβαδειακού απορρόφησε την πίεση έκτοτε και ο Απόλλων δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά, μένοντας στην ισοπαλία με τους σκληροτράχηλους Βοιωτούς

MVP: Γιακουμάκης. Ο νεαρός φορ του Λεβαδειακού ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους στην επίθεση σε όλο τον αγώνα, ενώ το γκολ του σήμανε για άλλη μια φορά βαθμό για την ομάδα του! Ποιοτικός και καθοριστικός σε άλλη μια περίπτωση ο Ελληνας επιθετικός.

Στο ύψος του: Μπαρτολίνι. Τόσο αμυντικά, όπου κρατούσε τις ισορροπίες, όσο και στην επίθεση, όπου βρέθηκε σε σημείο βολής δυο φορές πριν το γκολ του, αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες του Απόλλωνα. Δυστυχώς για τον Παράσχο και την ομάδα του, ο Αργεντινός δεν κατάφερε να χαρίσει τη τους νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίντακ Ντεβέσα. Στο πρώτο μέρος δεν ολοκλήρωσε σωστά καμία επιθετική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία στο 31’, όταν βρέθηκε απέναντι στον Επασί αλλά πλάσαρε πάνω του. Δίκαια έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Ανιέτε να είναι καλύτερος δημιουργικά στα «δικά του» 45’.

Η γκάφα: Τα «τελειώματα» στις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα. Καμία σχεδόν σέντρα δεν ήταν πολύ καλή, καμία φάση από τις «κλασικές» ευκαιρίες δεν είχε τη σωστή κατάληξη και οι επιθετικοί του δεν κατάφεραν να είναι ουσιαστικοί, τουλάχιστον όσο ένας αμυντικός, ο Μπαρτολίνι, που έδωσε και τη λύση μπροστά, ακόμη κι αν αυτή δεν ήταν… τελική.

Το «στραγάλι»: Οι κάρτες ήταν σωστές, η απόφαση να μην καταλογίσει πέναλντι στο 89’ στην ανατροπή του Καστιγέχος από τον Ζαραδούκα επίσης φαίνεται τέτοια. Με την απόφασή του όμως να ανακαλέσει τη σωστή απόφαση να αποβάλει τον Λεονάρντο και να δώσει στον Αντιλέχου την κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Ανιέτε τον κατέστησε από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Η συμβουλή του 4ου διαιτητή Ζαραβίνου στη φάση τον «έκαψε», αλλά η ευθύνη είναι δική του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Απόλλων είχε τη δυνατότητα να νικήσει και να ξεφύγει τρεις βαθμούς από την Κέρκυρα. Με την αφέλεια που έδειξε στην άμυνα όμως, δεν το κατάφερε, αφού δεν κατάφερε να καταστήσει ακίνδυνες τις αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού σε κανένα σημείο του αγώνα. Έτσι, έμεινε στους 16, σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφώς καλύτερος, με κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες. Από την άλλη οι Βοιωτοί έκαναν το παιχνίδι τους, τήρησαν τις οδηγίες του Ανιγκό και πήραν έναν βαθμό μετά από «μάχη», μένοντας 9οι στους 25 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ναδάλες (71’ Αλίβοντιτς), Κονέ (87’ Τσουκαλάς), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Καστιγέχος, Παπάζογλου, Στάθης, Μπαρτολίνι, Ντεβέσα (46’ Ανιέτε)

Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Ντιόγκο (27’ Ζαραδούκας), Μαρκόβσκι, Νιασέ (59’ Μπελγκαζουανί), Νουάνκο, Γιακουμάκης, Καθάριος (72’ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Τσαμπούρης, Λεονάρντο.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ