Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΚΑΙ: Άλλοι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί έπαιρναν το επίδομα ενοικίου – Τι απαντούν οι ίδιοι

Τα ονόματα άλλων τριών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης που έκαναν χρήση του επιδόματος ενοικίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε, πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος είναι στην κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015 και είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται ότι πήρε κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι δεν έχει πάρει τα χρήματα ποτέ γιατί μένει σε δικό του σπίτι. Ο κ. Φωτάκης παραδέχθηκε ότι έκανε την αίτηση αλλά δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα χρήματα και ότι την είχε κάνει όταν είχε αμφιβολία για το που θα μείνει.

Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο, ο Aναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δηλώνει ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου.

Ακούστε τον κ. Φωτάκη

Για το ίδιο θέμα μίλησε στον ΣΚΑΙ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης είπε ότι πήρε συνολικά 350 ευρώ αφού πλήρωνε 50 ευρώ το μήνα για ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Όπως διευκρίνησε ό,τι κονδύλι και αν έχει εγκριθεί δεν εκταμιεύεται αν δεν προσκομίσεις τις αποδείξεις. Στο ερώτημα που έδινε 50 ευρώ το μήνα είπε: «Εμενα στο Αιγάλεω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Ακούστε τον κ. Σγουρίδη

Τζανακόπουλος για Αντωνοπούλου: Η κ. Αντωνοπούλου από την αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει ζήτημα

Σχετικά με την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Δημήτρης τζανακόπουλος, επανέλαβε πως η παραίτησή της έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. «Η κ. Αντωνοπούλου από την αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει ζήτημα, ήταν καλύτερο για την κυβέρνηση και την κ. Αντωνοπούλου να αποχωρήσει» είπε, μεταξύ άλλων και σημείωσε: «Κάναμε αυτό που οφείλαμε, ως κυβέρνηση, δεν γίνεται σε δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός να δεχτεί ο πρωθυπουργός προνόμια». Επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Για την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο σχολίασε πως ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας και ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ