Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το συλλαλητήριο κατακρήμνισε τα κομματικά οχυρά

Του Στέλιου Φενέκου*

Όπως αποδείχθηκε οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία απλοί Έλληνες πολίτες, χωρίς κομματικές ταυτότητες, οι οποίοι διαδήλωσαν για αυτό που πιστεύουν σωστό, δεν ξεχνούν τους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τους χιλιάδες Έλληνες που έδωσαν την ζωή τους σ’ αυτούς, και αρνούνται να δεχθούν την γελοία παραχάραξη της ιστορίας.

Η κυβέρνηση έκανε το μεγάλο λάθος να μην το αντιληφθεί αυτό, και να τους χαρακτηρίσει τελείως αντιδημοκρατικά ως φασίστες και γραφικούς, απείλησε, μηχανεύθηκε και έβαλε σε εφαρμογή κάθε μέσο που είχε, για να αποτρέψει τους πολίτες από το να εκφράσουν δημοκρατικά την άποψή τους.
Δεν θέλησε με την διχαστική της πολιτική να αξιοποιήσει τη δυναμική των συλλαλητηρίων, για ένα σκοπό που ενώνει τους Έλληνες, ως διαπραγματευτικό όπλο για να πιέσει τους διεθνείς παράγοντες, και κυρίως τον κ. Νίμιτς, να αλλάξουν την οιαδήποτε ετεροβαρή στάση τους υπέρ των Σκοπιανών.

Και ακόμη και εάν τελικά κατέληγε σε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό, θα ήταν πολύ πιο έντιμο από την πλευρά της και θα μπορούσε τότε να σταθεί μπροστά στον Ελληνικό λαό και να εξηγήσει με ειλικρίνεια γιατί κατέληξε σε αυτόν τον συμβιβασμό.

Τώρα ψάχνει τρόπο να μειώσει το πολιτικό κόστος και να ξεγελάσει, κάνοντας την συνηθισμένη πλέον κυβίστηση.

Το ίδιο φυσικά κάνει και η αντιπολίτευση, που δεν εξέφρασε από την αρχή ξεκάθαρη θέση, και τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά την δυναμική του συλλαλητηρίου.

Έχουν όλοι τους οχυρωθεί στα κομματικά τους κάστρα και αναχώματα, και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ελληνικός λαός σήμερα ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις ιδεοληψίες τους και τα διχαστικά τους διλήμματα.

Αυτό το διαπίστωνε κάποιος εύκολα σήμερα στο συλλαλητήριο. Όταν άκουγες όλους αυτούς που επιπόλαια χαρακτηρίσθηκαν ως φασίστες, ακροδεξιοί και εθνικιστές, να τραγουδούν τα ίδια τραγούδια που τραγούδαγε ο κόσμος την εποχή της μεταπολίτευσης.

Κύριοι της κυβέρνησης μόλις αυτοπυροβοληθήκατε και αυτοτραυματισθήκατε σοβαρά.

Όσο για εσάς της αντιπολίτευσης, καταλήξατε να αιωρείστε επικίνδυνα στο κενό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δύο βάρκες που πατούσατε.

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ