Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η αριστερή παρέα δεν στέκεται καλά…

Πάσχισαν να κοντύνουν τον γίγαντα Μίκη Θεοδωράκη με νάνους όπως οι Πολάκηδες και Βερναρδάκηδες. Τι πέτυχαν; Φέρνουν το τέλος τους. Και να γιατί.

Τους περιμένουν άλλα τρία “σκοπιανά” σε χειρότερες μορφές. Πρώτον, τα κουρέματα που θα υπογράψουν προκαταβολικά για το 2019 και ας μην έχουν μορφή τέταρτου μνημονίου. Δεύτερον, η Εποπτεία σε δύο φάσεις μέχρι το 2028. Και τρίτο, το χρέος που δεν θα ρυθμισθεί ,ούτε τον Αύγουστο, παρά το “γαϊτανάκι” των Αμερικανών για να εξασφαλίσουν το δικό τους “Σκοπιανό”.

Μετά το χθεσινό ο λαός δεν επιστρέφει στους καναπέδες. Δεν τον καλύπτουν οι τηλεοράσεις. Δεν τον φοβίζει η ελεγχόμενη… αλητεία με την προβιά του επαναστάτη. Ο ξεσηκωμός δεν τελείωσε. Επόμενο βήμα τα αγροτικά.

Θα τρομάξει η αριστερή παρέα από αυτά που θα ακολουθήσουν. Γιατί δεν θα βρει στηρίγματα σε κανένα λαό. Σε καμία κοινωνική ομάδα. Ακόμη και στους επαγγελματίες μπαταχτσήδες. Αυτούς που κρύβουν βίλες και περιουσίες ακινήτων σε νόμους και ρυθμίσεις που πλασάρισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν θέλουν να μετρήσουν (με χειροπιαστές αντιδράσεις) τη σημερινή φωνή του λαού ας τολμήσουν να σώσουν το κρατικό μπάχαλο στη ΛΑΡΚΟ, στη ΔΕΗ, στα ναυπηγεία, στην κρατική αμυντική βιομηχανία.

Ας πάρουν έστω και ένα μέτρο που δεν θα συμπεριλαμβάνει πώληση εδώ και τώρα και όσο-όσο αντί των ιδιωτικοποιήσεων, όπως συμβαίνει στην Ανατολική και Δυτική Ευρώπη.

Ιδού η Ρόδος. Ας μοιράσουν χαρτζιλίκια για καφεδάκι και κουλούρι…, με τη μορφή επιδόματος, κρύβοντας πως τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται το μεγάλο κούρεμα του φτωχού που ζει αυτός και τα παιδιά του από τη σύνταξη, το αφορολόγητο και τα επιδόματα.

Πώς μέσα στον μήνα έρχεται το κόψιμο του ΕΚΑΣ και οι κατά χιλιάδες οι κατασχέσεις.

Τι θα πουν τον Αύγουστο; Ότι καθαρίσαμε την μπουρζουαζία; Ότι σας βγάλαμε από τα μνημόνια των αστών και όταν έρθει η ώρα ψηφίστε μας ξανά για να ρυθμίσουμε και το χρέος επειδή έτσι μας ψιθύρισαν στο αυτί… οι δανειστές αλλά και οι Αμερικανοί ως ευχαριστώ για τα “ναι σε όλα”;

Από πού κι ως πού θα πείσουν τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, αλλά και τον επιχειρηματία, ότι θα ρυθμίσουν το χρέος όταν έχει διανεμηθεί ήδη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το “τέταρτο μνημόνιο” που έχουν υπογράψει, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για νέο κεφάλαιο φτώχειας.

Με άλλα λόγια τον επόμενο λαϊκό πνιγμό που καταφθάνει, μέσα από τον αφανισμό μηνιάτικων, συντάξεων επιδομάτων και σπιτιών που (μέσα στο καλοκαίρι) θα αγοράζουν κατά χιλιάδες οι αλλοδαποί μπιρ παρά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Δεν ήταν ούτε το 2017 ούτε τον Ιανουάριο του 2018 άγνωστα και κρυφά όλα αυτά στον νεόπτωχο Έλληνα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όσο και αν οι Τσίπρας και Τσακαλώτος στέγνωναν τις σελίδες φτώχειας και μιζέριας στη σκιά της αριστερής προπαγάνδας. Της προπαγάνδας της ντουντούκας μιας και δεν ξέρουν τίποτε άλλο να κάνουν.

Ωστόσο ο λαός έδειχνε να είναι σε αμηχανία. Σε αδράνεια. Βρισκόταν και ίσως βρίσκεται ακόμη με μπλοκαρισμένη τη σκέψη του αν η λύση είναι μόνο η αλλαγή. Ο δικομματισμός ή κάποια κεντροαριστερά και ξανά-μανά η κεντροδεξιά.

Προχθές όμως έδειξε πως ξαναβρήκε τον δικό του δρόμο. Τη δική του φωνή. Το μονοπάτι για τον ξεσηκωμό. Τον τρόπο για το τίναγμα από τον καναπέ. Από την παραπληροφόρηση των διαρροών. Από τις εισαγόμενες… πληροφορίες.

Ο λαός της Κυριακής δεν ξαναμπαίνει σπίτι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τολμήσει να βγάλει πάλι ζουρνάδες με ψευτοτράγουδα και ψευτοχορούς. Αν επιμένει στο θέατρο της δήθεν αριστερής επανάστασης με πρότυπο τον φασισμό του Μαδουρισμού…

Μετά την Κυριακή, δεν θα καταπίνονται εύκολα οι χοντράδες για την οικονομία να στέκεται στα πόδια της επειδή αυξήθηκαν τα σουβλατζίδικα, τα τυροπιτάδικα, οι καφετέριες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα γκαρσόνια, οι πιτσαδόροι και οι καθαρίστριες… Και επειδή 4-5 Ελληνοαμερικανοί συνταξιούχοι μπορεί και να επιστρέψουν στην πατρίδα να ανοίξουν ψιλικατζίδικα.

Η οργή λαού θα προκαλέσει ξανά σεισμό, όπως την Κυριακή, εάν οι ψευτοαριστεροί επιμένουν να σερβίρουν την κατασκευασμένη στατιστική, για μείωση της ανεργίας στο 20% (με θέσεις εργασίας σε 320.000 άνεργους) όσο στην αγορά εργασίας ζουν και βασιλεύουν στο μεν κράτος οι μισθοί Καρανίκα αλλά στην ιδιωτική αγορά… τα 360 ευρώ, για τετράωρα και τριήμερα, με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων να καταβάλλονται για να επιστραφούν την επομένη… Και να ξαναδοθούν εν ευθέτω χρόνω…

Του Γιώργου Κράλογλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 109-110

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 109-110 Επεισόδιο 109 Το νέο απειλητικό σημείωμα θρυμματίζει την ηρεμία...