Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόσο κοστίζει στον Έλληνα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ξενόφερτη και δεν γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων.

Ωστόσο μια νέα έρευνα του Picodi (ηλεκτρονικό marketplace, με δραστηριότητα σε 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), οι Έλληνες σε ποσοστό 72% όχι μόνο γιορτάζουν του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά σκοπεύουν να ξοδέψουν περίπου 74 ευρώ κατά μέσον όρο (85 ευρώ οι άνδρες, 63 ευρώ οι γυναίκες).

Από την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 5.600 άτομα από 32 διαφορετικές χώρες, προκύπτει ότι οι Έλληνες, παρά την κρίση, είναι γενναιόδωροι, αφού οι Γερμανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν 73 ευρώ, οι Πορτογάλοι 61 ευρώ και οι Ρώσοι 51 ευρώ. Δεν φτάνουμε βέβαια τους Κινέζους, τους Αμερικανούς ή τους Άγγλους που θα καταθέσουν 127, 121 και 109 ευρώ «λόγω της ημέρας».

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” οι Έλληνες σκοπεύουν να κάνουν δώρο στις συντρόφους τους γεύμα σε εστιατόριο (28%), εκδρομή (24%), ρούχα (17%), κοσμήματα (14%) και ερωτικά παιχνίδια (14%), ενώ οι γυναίκες επιλέγουν κυρίως ρούχα (29%), γλυκά (23%), αρώματα (21%), κάρτα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου (19%) και γεύμα σε εστιατόριο (17%). Για τις γυναίκες, το πιο επιθυμητό δώρο σήμερα είναι το γεύμα σε εστιατόριο και το πιο ανεπιθύμητο τα λουλούδια! Οι άνδρες επιθυμούν περισσότερο το γεύμα στο εστιατόριο, ενώ παραδόξως το 26% δεν θα ήθελε σήμερα να λάβει δώρο κάποιο ηλεκτρονικό.

Πάντως, υπάρχει και ένα θαρραλέο 23% των ανδρών και 18% των γυναικών που δηλώνουν ότι, μολονότι σε σχέση, δεν συνηθίζουν να γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων. Ένα 31% των Ελλήνων και ένα 26% των Ελληνίδων επίσης αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει ποτέ δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ένα δισ. κάρτες

Την τιμητική τους έχουν οι κάρτες, οι οποίες παραμένουν αγαπημένο δώρο γι’ αυτή τη μέρα. Έχει βρεθεί ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποστέλλονται πάνω από ένα δισεκατομμύριο κάρτες, ελάχιστα λιγότερες απ’ ό,τι τα Χριστούγεννα.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 114 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 114 Μαθιός και Βασιλική ανησυχούν για τις προθέσεις του εισαγγελέα στο θέμα...