Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ακροδεξιοί της Ευρώπης στη γραμμή Φαήλου Κρανιδιώτη

Στον προσωπικό λογαριασμό Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι λίγοι οι νεοδημοκράτες, οι οποίοι ζητούν από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να απαιτήσει από τους εταίρους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να πάψουν να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία».

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούμε από ευρωπαϊκά χείλη τον όρο FYROM που είναι η ονομασία, που έχει συμφωνηθεί για τη γείτονα χώρα, μετά την άρνηση της Ελλάδος το 1992 να της εκχωρήσει τη δυνατότητα χρήσεως του όρου «Μακεδονία». Όλοι αποκαλούν τα Σκόπια «Macedonia». Αντίστοιχα, ουδείς έχει ανοιχτά πάρει το μέρος της Ελλάδος, όσο τουλάχιστον η χώρα μας βρισκόταν στην αρχική γραμμή της απόλυτης άρνησης εκχωρήσεως του όρου.

Στα ψιλά ωστόσο πέρασε την περασμένη εβδομάδα η είδηση, ότι η Αντιπρόεδρος της ευρωομάδος «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», ομάδος της Μαρίν Λεπέν, του Γκερτ Βίλντερς, των Ελευθεριακών της Αυστρίας, αλλά και του δικού μας Φαήλου Κρανιδιώτη, κα Τζάνις Άτκινσον, με δήλωσή της τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του αιτήματος των συλλαλητηρίων.

«Αναγνωρίζω τη σημασία για τα έθνη κράτη να λαμβάνεται υπόψη η ιστορία, η κουλτούρα και η ταυτότητά τους. Συμφωνώ με τη Νέα Δεξιά ότι είναι απαράδεκτο για τη μεγάλη ιστορία της Ελλάδας η αναγνώριση ενός κράτους με το όνομα της Μακεδονίας και θα πρέπει να εισακουσθεί η αντίθεση σε αυτό εκ μέρους μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού», δήλωσε η κυρία Άτκινσον.

Αμέσως δε μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, επισυνάπτοντας μία αεροφωτογραφία του συλλαλητηρίου έγραφε στον λογαριασμό της στο Twitter:

«Κοίτα Ε.Ε.! Έλληνες πατριώτες προελαύνουν κατά της εσφαλμένης μετονομασίας της FYROM. 1,5 εκατομμύριο απ’ ό,τι φαίνεται.»

Το Tweet της Τζάνις Άτκινσον αναδημοσιεύθηκε και στον επίσημο λογαριασμό της Ευρωομάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ