Η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα που ενισχύθηκε για μια ακόμη φορά πέρσι κατά ποσοστό 10% σε αφίξεις κι έσοδα αποτελεί έναν από τους λόγους της αναθέρμανσης του διεθνούς ενδιαφέροντος για αγορά πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής, παρ' όλο τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό στην κατηγορία αυτή που χαρακτηρίζεται από σημαντικά αναπτυξιακά έργα στη Μεσόγειο, το 2017 έκλεισε για τη Navarino Residences με έσοδα από πωλήσεις στα επίπεδα των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής μέχρι το 40% των, προς διάθεση, ακινήτων από τα σχέδια έχει πωληθεί - 15 ιδιοκτησίες - κι έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών.

Οι τιμές εκκίνησης για για τις κατοικίες των τεσσάρων κυρίων δωματίων με 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων ήταν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά ο μέσος όρος για τις μονάδες που έχουν πουληθεί είναι σημαντικά υψηλότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης για κατοικίες μεγάλης επιφάνειας. Ο λόγος για κατοικίες από 400 έως 1.400 τ,μ. σε οικόπεδα από ενάμισι ως τρία στρέμματα. Απέναντι από την παραλία και με άπλετη θέα στο απέραντο γαλάζιο, οι κατοικίες αυτές προσφέρουν πισίνες, ενώ συνοδεύονται από υπηρεσίες διαχείρισης και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του resort που διαθέτει, μεταξύ άλλων, δυο από τα διεθνώς αρτιότερα γήπεδα γκολφ.

Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που αγοράζουν εξοχικά των 3 εκατομμυρίων ευρώ στη Μεσσηνία; Σύμφωνα με πηγές της TEMES, της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών ακινήτων που απευθύνονται στο ανώτατο τμήμα της αγοράς συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, «μεταξύ των αγοραστών συγκαταλέγεται ένας Ελβετός, ιδιοκτήτης της πιο παλιάς τράπεζας της Γενεύης, δυο ιδιοκτήτες πολυεθνικών βιομηχανιών - από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης - εφοπλιστικές κι επιχειρηματικές οικογένειες από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Αγγλία».

Σημειωτέον, ότι η TEMES προχωρά ήδη σε νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, που αγγίζουν τα 250 εκατομμύρια. Το παραθαλάσσιο φερ' ειπήν Navarino Waterfront θα είναι ένα resort 5 αστέρων στο πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορά και διασκέδαση.

Εξάλλου, επενδυτικά σχέδια εκατοντάδων ευρώ για παραθεριστικές κατοικίες «τρέχουν» σ' όλη τη χώρα, μεταξύ αλλού και στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στα Αστέρια Γλυφάδας, στην Αργολίδα, την Κέα, την Κρήτη, τον Σκορπιό, την Κέρκυρα και φυσικά το Ελληνικό όπου περιλαμβάνεται το εκτενέστερο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top