Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Βαρουφάκης στηρίζει το κίνημα «Να μην πνίξουμε το Βελιγράδι»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε το κίνημα πολιτών «Να μην πνίξουμε το Βελιγράδι» που διεκδικεί το δήμο Βελιγραδίου στις δημοτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, όπως διαβάζουμε στο pontiki.gr

Στην ιστοσελίδα του κινήματος αυτού αναρτήθηκε δήλωση συμπαράστασης του κ. Βαρουφάκη όπου αναφέρεται: « Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία “Να μην πνίξουμε το Βελιγράδι” θα επεκτείνουμε το πανευρωπαϊκό δίκτυο των επαναστατημένων πόλεων πέρα από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μ αυτόν τον τρόπο διαδηλώνουμε την πολιτική μας – δηλαδή ζητάμε όλοι μαζί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να μας επιστρέψουν τις πόλεις, τους φυσικούς μας πόρους, τα κράτη μας, επιστρέφοντας μας την Ευρώπη μας».

Το κίνημα «Να μην πνίξουμε το Βελιγράδι» αντιτίθεται στην ανοικοδόμηση της όχθης του ποταμού Σάβα, στην παλιά πόλη, με την κατασκευή ουρανοξυστών που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ακτιβιστές του αλλά και χιλιάδες πολίτες συχνά διαδηλώνουν στο Βελιγράδι ζητώντας να σταματήσει η υλοποίηση του έργου.

Το κίνημα «Να μην πνίξουμε το Βελιγράδι» υποστήριξαν πολλά ευρωπαϊκά κινήματα πολιτών ενώ την συμπαράσταση της, για τις επερχόμενες εκλογές, εξέφρασε και η δήμαρχος της Βαρκελώνης ‘Αντα Κολάου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ