Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δημιουργεί μηχανή λάσπης κατά αντιπάλων του – Η ΝΔ ενισχύει ακραίες φωνές

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων, υποστηρίζει η Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της για τα έκτα γενέθλια του Enikos.gr.

Η επικεφαλής του Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως υποστηρίζει “στρέφεται όλο και πιο δεξιά επαναφέροντας όλες τις παραδοσιακές συντηρητικές και οπισθοδρομικές συνταγές στο προσκήνιο” ότι παίζει “και αυτή το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού”.

Παρά τα όσα σιγοτραγουδούν οι σειρήνες της κυβερνητικής προπαγάνδας στα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών, η χώρα περνά μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή. Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία της χώρας. Η χώρα πορεύεται με τη θηλιά στο λαιμό.

Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, Αποδεικνύεται, δυστυχώς, με επώδυνο για τα εθνικά μας δίκαια τρόπο, το φιάσκο, με ευθύνη της κυβέρνησης, της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν. Την ώρα που κάθε χαλαρότητα, κάθε αδράνεια ενέχει κινδύνους να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη σε ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις δέουσες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ.

Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αντί να επιδιώξουν εξ’ αρχής την εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής προσπάθησε να διχάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να διαιρέσει οριζόντια το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία, με την προσδοκία να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε «σαλαμοποίηση» της λύσης που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει. Μοναδική εθνική επιδίωξη δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από μια συνολική και αποτελεσματική λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα πλήρως, με Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν και σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελληνική Οικονομία καθιστά σαφές πως το τέλος του «προγράμματος» δεν συνεπάγεται την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ομολογεί πως διαπραγματεύεται την μορφή της «επιτροπείας», το επιβεβαίωσε και η Λαγκάρντ, παρόλο που δεσμεύτηκε προκαταβολικά σε διατάξεις του 4ου Μνημονίου για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα ασθμαίνουσα προσπαθεί να επιστρέψει στο 2014, με επιβάρυνση 200 δισ. ευρώ για την Ελληνική οικονομία όπως πιστοποιούν κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες. Η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση απαιτεί, την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ένα σχέδιο ανάπτυξης , προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και στήριξης της μεσαίας τάξης.

Και ενώ όλα αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα είναι ανοικτά, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων, εκμεταλλευόμενη ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο σε σχέση με τις πολιτικές πολυεθνικών εταιρειών για το φάρμακο. Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου. Στόχος της δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά η δημιουργία σκιών στους αντιπάλους της. Αντί την πλήρη διαλεύκανση των πραγματικών πτυχών, του σκανδάλου Novartis, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει την επί της ουσίας έρευνα αλλά θα μετατρέψει την πολιτική ζωή σε ρωμαϊκή αρένα. Εξαιρώντας σκανδαλωδώς την διερεύνηση των ευθυνών της δικής τους Κυβέρνησης.

Η γενικότερη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην υπέρβαση των προβληματων. Η Νέα Δημοκρατία στρέφεται όλο και πιο δεξιά επαναφέροντας όλες τις παραδοσιακές συντηρητικές και οπισθοδρομικές συνταγές στο προσκήνιο, παίζοντας και αυτή το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού. Στα εθνικά θέματα δημαγωγεί υπαναχωρόντας ακόμα και από πάγιες θέσεις της, υιοθετεί τα λαϊκίστικα εθνικιστικά συνθήματα και ενίσχυει τις ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων. Στα θέμα Novartis επιχειρεί να θολώσει τα νερά για τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης της, με τον εκτροχιασμό 2004-09 της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εμείς δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Όλα στο φως. Η παράταξή μας είναι εκείνη που – κατά κοινή ομολογία- προώθησε μόνη της τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και κατάφερε να ελέγξει τη δαπάνη μειώνοντας την στο μισό. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε αυτές τις πολιτικές.
Η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις, μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Οι σκληρές θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα τα χρόνια της κρίσης δεν θα πάνε χαμένες. Είναι αναγκαία μια άλλη πολιτική κατεύθυνση, ένα άλλο σχέδιο. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί προοδευτικές αλλαγές παντού, που θα διασφαλίζουν διακυβέρνηση διαφάνειας, αξιοκρατίας, αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Αξιοπρέπεια στον Έλληνα πολίτη. Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να υπερνικήσει την κρίση, να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες και την ανεργία και να κρατήσει τα παιδιά στο τόπο της.

Όσο αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η επιλογή είναι μια και μοναδική. Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ενίσχυση της προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των στιγμών και δημιουργούν ένα σύγχρονο προοδευτικό ρεύμα, ένα δυναμικό Κίνημα Αλλαγής που θα ανοίξει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία. Θα διασφαλίσει Προοδευτική Διακυβέρνηση με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή, αξιοπρεπή εργασία, κράτος δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ