Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Μητσοτάκης υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις στη συνάντηση με τον Γιλτιρίμ

Τις πάγιες ελληνικές θέσεις υποστήριξε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα Σάββατο, στο Μόναχο.

Στη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Munich Security Conference – ήταν παρόντες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin.

Σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κέιτ Μίντλετον εθεάθη να ψωνίζει στο Ουίνδσορ, μαζί με τον Ουίλιαμ – Φαινόταν «χαρούμενη, χαλαρή και υγιής»

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε δημόσια εμφάνιση σε κατάστημα με φρέσκα προϊόντα από τα βασιλικά αγροκτήματα του Ουίνδσορ Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός Σε κατάστημα με φρέσκα προϊόντα...