Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα λευκά η χώρα λόγω «Κρέοντα» – Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Σαρώνει τη χώρα για τρίτη ημέρα η σφοδρή κακοκαιρία«Κρέοντας», με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις έντονες χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νοτιά νησιωτική χωρά, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και χιονιά στα ορεινά.
Ποιες περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά

Στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, πολλές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Ιδιαίτερα πυκνό είναι το χιόνι στα χωριά του Δήμου Μακρακώμης στα Βαρδούσια, αλλά και στον Ανατολικό Τυμφρηστό από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τη Φουρνά και στα όρια με το νομό Καρδίτσας.

Στη Ράχη «Σερμετζέλη» έξω από τη Φουρνά Ευρυτανίας, η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό οχήματος που είχε εγκλωβιστεί στα χιόνια.

Παρά την έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας που απομάκρυνε το πρωινό χιόνι, το «λευκό πέπλο» άγγιξε και πάλι τους 20 πόντους στην Εθνική Οδό Καρπενησίου-Καρδίτσας.

Έντονη χιονόπτωση είχαμε και στον Ε65, στο νέο κομμάτι από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα, με το χιόνι να ξεπερνά στα πιο ψηλά σημεία το μισό μέτρο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρόλο που έκαναν συνέχεια διαδρομές, ο δρόμος έκλεινε αμέσως λόγω της πολύ πυκνής χιονόπτωσης.

Η χιονόπτωση άρχιζε από τα 400 μ. και πάνω, συγκριμένα, από τη διασταύρωση για Άρτα-Μεσοχώρα και πάνω, σε όλα τα ορεινά.

Σφοδρές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από χθες και στα ορεινά της Ηπείρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται επί ποδός ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και των Δήμων.

Το χιόνι σε πολλά σημεία του νομού Ιωαννίνων ξεπερνά το ένα μέτρο.

Πρώτη και βασική μέριμνα είναι να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, γεγονός για το οποίο εργάζονται πάνω από δεκαπέντε μηχανήματα, ενώ πραγματοποιούνται και ρίψεις αλατιού.

Οι οδηγοί που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πληροφορίες και φωτό: lamiareport, epiryspost, trikalaola, trikalanews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ