Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευ. Αντώναρος: Δεν μπορούν να μου κάνουν έξωση από τη Ν.Δ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, που έγινε το πρόσωπο των ημερών, καθώς διεγράφη από τη Ν.Δ. για σχόλια που έκανε κατά του αντιπροέδρου της Αδωνη Γεωργιάδη, ανοίγει τα χαρτιά του και λέει στην «Espresso του Σαββατοκύριακου»: «Δεν μπορούν να μου κάνουν έξωση από το δικό μου ιδιόκτητο σπίτι ή, καλύτερα, από το σπίτι που είμαι συνιδιοκτήτης, και αυτό είναι η Ν.Δ.»!

«Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται δραγουμάνο» λέει χαρακτηριστικά και απαντά στα επικριτικά σχόλια του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου που ακολούθησαν τη διαγραφή του, λέγοντας ότι είναι «βαθιά προσβλητικά και συνάμα γελοία», προσθέτοντας ότι οι χθεσινοί στο κόμμα θα πρέπει να έχουν την ευπρέπεια «να κρατούν το στόμα τους κλειστό».

Σε ερώτημα για τη διαγραφή του ο πρώην κυβερνητικός ο κ. Αντώναρος απαντά: “Με πίκρανε πολύ. Με ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η «βραδινή διαγραφή» μου από τη Ν.Δ., καθώς δεν εφαρμόστηκαν οι καταστατικές διαδικασίες που ισχύουν στο κόμμα και, μάλιστα, για ένα τόσο παλαιό μέλος όπως είμαι εγώ. Αυτό, για μένα, ήταν πολύ δυσάρεστο.”

Αποκαλύπτει πως το βράδυ της διαγραφής του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν σήκωνε τα τηλέφωνα.
“Εκείνο το βράδυ προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο μας συνδέει συναδελφικότητα. Στην ενεργό πολιτική μπήκαμε και οι δύο το 2004. Εκείνος εκλεγόμενος βουλευτής και εγώ ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν βγήκε στο τηλέφωνο ποτέ. Δεν με εκπλήσσει, όμως, γιατί ήταν μια απόφαση που πήρε. Μίλησα λίγο αργότερα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον γραμματέα του κόμματος, και του είπα τις ενστάσεις που είχα για τη διαδικασία. Οτι δεν είχα δει απόφαση πειθαρχικού, παρά μια ανακοίνωση δυο γραμμών που έλεγε ότι «με απόφαση του προέδρου» τίθεμαι εκτός κόμματος.

Η διαδρομή μου στο κόμμα θα επέβαλε να εμφανιστώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και να πω γιατί είπα εκείνο ή γιατί έκανα το άλλο, κι αυτό δεν έγινε ποτέ. Ως εκ τούτου, θεωρώ τη διαγραφή μου ανυπόστατη. Δύσκολα μπορούν να μου κάνουν έξωση από το δικό μου ιδιόκτητο σπίτι ή, καλύτερα, από το σπίτι που είμαι συνιδιοκτήτης, και αυτό είναι η Ν.Δ.”

Σε ερώτηση αν με τη διαγραφή μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα ή να στεναχώρησε τον Κώστα Καραμανλή ο κ.Αντώναρος απαντά:

” Τον ενημέρωσα, το βράδυ της διαγραφής μου με ένα μήνυμα. Εκρινα ότι δεν ήθελα καθόλου να τον ενοχλήσω, διότι δεν ήθελα να τον κάνω μέρος του προβλήματος που εγώ αντιμετώπιζα.
Πιθανόν κι εκείνος να ενοχλήθηκε, να στενοχωρήθηκε, αλλά πρέπει να πω, όπως το έχω πει εκατοντάδες φορές, οι απόψεις αυτές που εκφράζω είναι απολύτως προσωπικές. Δεν θα έκανα ποτέ τίποτε ώστε να ενέπλεκα τον Κώστα Καραμανλή σε δικές μου απόψεις. Ο Καραμανλής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα κι ο ίδιος έχει επιλέξει την «επώνυμη σιωπή» του, και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Δεν θα κάνουμε κάποιοι άλλοι τον δραγουμάνο του Καραμανλή. Δεν έχει ανάγκη από κανένα δραγουμάνο. Οταν θέλει κάτι να πει, έχει ο ίδιος τον τρόπο να το πει. Πιθανόν να τον στενοχώρησα, και λυπάμαι παρά πολύ, αλλά, χωρίς να πει κανείς ότι είμαι αγύριστο κεφάλι, μερικά πράγματα στη ζωή σου πρέπει να τα κάνεις για να είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 113 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 113 Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Αντώνης κι...