Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το όνομα Μακεδονία

Τη διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, εξέφρασε χωρίς περιστροφές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. “Βεβαίως και διαφωνώ με την κυβέρνηση για τους χειρισμούς, το έχω πει δημόσια, του ονόματος Μακεδονίας” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Καμμένου, ο οποίος απαντώντας στις -από τα έδρανα- αιτιάσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων για τη στάση του στο ζήτημα, πρόσθεσε: “και θα κάνω τα πάντα για να σταματήσω κύριε Λεβέντη. Βεβαίως και όχι μόνο, δεν θα ψηφίσω για να μην παραδοθεί ο όρος Μακεδονία.”

Έστειλε ωστόσο ξεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με την κυβερνητική συνεργασία: “Και η σχέση μου με την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μια σχέση εντιμότητας. Και κείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά, αλλά έχουμε υποχρέωση και εντολή από τον ελληνικό λαό. Κι αυτή τη λαϊκή εντολή έδωσε το ’12 και το 15, για να πάψουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο.”

Ταυτόχρονα “κάρφωσε” τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η Νέα Δημοκρατία να δω τι θα κάνει. Διότι ο κ. Μητσοτάκης στο Politico σήμερα έλεγε ότι αν κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό θα ψηφίσει. Ο Κυριάκος Εξωτερικού και ο Κυριάκος Εσωτερικού. Ο Καμμένος είναι και εξωτερικού και εσωτερικού ο ίδιος.Και κρατάει τις ίδιες θέσεις.”

Ολόκληρη η τοποθέτηση του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου, για το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων είναι η ακόλουθη:

Μπορεί να μας χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια…
Βεβαίως και διαφωνώ με την κυβέρνηση για τους χειρισμούς, το έχω πει δημόσια, του ονόματος Μακεδονίας, και θα κάνω τα πάντα για να σταματήσω κύριε Λεβέντη. Βεβαίως και όχι μόνο, δεν θα ψηφίσω για να μην παραδοθεί ο όρος Μακεδονία…

Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων (….)

Σας απαντώ λοιπόν εγώ το λέω δημόσια….

Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων (….)

Αλλά ο λόγος που βρίσκομαι στην κυβέρνηση μέχρι σήμερα….

Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων (….)

Δεν θα’ρθει κύριε Λεβέντη. Για να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές θέλουν 10 χρόνια αυτοί. Η Νέα Δημοκρατία να δω τι θα κάνει. Διότι ο κ. Μητσοτάκης στο Politico σήμερα έλεγε ότι αν κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό θα ψηφίσει. Ο Κυριάκος Εξωτερικού και ο Κυριάκος Εσωτερικού. Ο Καμμένος είναι και εξωτερικού και εσωτερικού ο ίδιος.Και κρατάει τις ίδιες θέσεις. Και η σχέση μου με την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μια σχέση εντιμότητας. Και κείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά, αλλά έχουμε υποχρέωση και εντολή από τον ελληνικό λαό. Κι αυτή τη λαϊκή εντολή έδωσε το ’12 και το 15, για να πάψουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο.

onalert.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ