Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρωτοφανείς απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» (Βίντεο)

Δεν λέει να σταματήσει τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της Αθήνας η Άγκυρα, με το «θερμόμετρο» ανάμεσα στις δύο χώρες να ανεβαίνει επίκινδυνα.

Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς αλλά και κάθε αξιωματούχο.

Ειδικότερα, ο Yigit Bulut, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο θέμα των Ιμίων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή τουρκικά πλοία επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η τουρκική Hurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση στα Ίμια του Ελληνικού σκάφους «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», στο οποίο επέβαινε ο κ. Καμμένος με σκοπό να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας μετέφεραν στο Newpost πως πράγματι υπήρξε προσπάθεια παρεμπόδισης ωστόσο με τους απαραίτητους ελιγμούς το ελληνικό πλοίο προσέγγισε το σημείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ελληνικό πλοίο έφτασε στο προγραμματισμένο σημείο εκεί ακριβώς όπου κατέπεσε το 1996 το ελληνικό ελικόπτερο και ο Π. Καμμένος έριξε κανονικά το στεφάνι.
Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων

  1. Turkish president ‘s chief advisor Yigit Bulut threatens , says Athens will face the wrath of worse than offensive, vows to break arms & legs of officials, PM or any Minister, who dare to land on disputed Kardak/Imia islet in Aegean.
    0:41
    4.231 προβολές

Νέες τουρκικές παραβιάσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οκτώ τουρκικά μαχητικά, τρία ζεύγη F-16 και δύο μεμονωμένα CN-235 πραγματοποίησαν 31 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ προχώρησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Δυο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ