Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν τον χρηματισμό

Υπάρχουν ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα που «καίνε» τους εμπλεκομένους στην υπόθεση Novartis, αποκάλυψε σε σημερινές πρωινές του δηλώσεις ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.

Ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων, που έχουν καταθέσει στις αμερικανικές Αρχές, με τον τρόπο αυτόν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αρχεία που καταδεικνύουν τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων.

Στις δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς είπε πως είναι βέβαιος ότι θα διαρρεύσουν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων, διότι, όπως ανέφερε, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι δομές που να προστατεύσουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Έκρουσε, δε, τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η Πολιτεία θα είναι υπεύθυνη για ό,τι τους συμβεί.

Ο κ. Σαράκης εμφανίστηκε βέβαιος πως πρόκειται για μείζον θέμα που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, εκτιμώντας πάντως ότι το νομικό μας πλαίσιο δεν θα επιτρέψει να φτάσει η έρευνα στο τέλος της.

Aνοίγουν λογαριασμούς

Στο μεταξύ αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες υπέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για διακίνηση πολιτικού χρήματος, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά παράλληλα εξωχώριες εταιρείες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η κυβέρνηση θεωρεί πως θα υπάρξει ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου το σκάνδαλο Novartis θα συζητηθεί στη Βουλή σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης και αμέσως, επειδή πρόκειται για ακραιφνώς ποινικό ζήτημα, ο φάκελος θα επιστρέψει στον εισαγγελέα για να συνεχίσει η ερευνητική διαδικασία.

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν χθες το βράδυ στο zougla.gr πως το σκάνδαλο έχει να κάνει με διακίνηση μαύρου χρήματος, αδίκημα το οποίο δεν παραγράφεται ποτέ, και πως η διαδικασία συζήτησης στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τους δύο πρωθυπουργούς και τους έξι υπουργούς, θα είναι πολύ, μα πάρα πολύ σύντομη, ώστε να επιστραφεί αμέσως ο φάκελος στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

zougla.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ