Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ευθύνη της βάσης της ΝΔ

Τι δουλειά έχει ο μέσος ΝΔκράτης με βαλίτσες με μίζες και χρηματαποστολές μαύρου χρήματος;
Καμία.

Τι δουλειά έχει η βάση της ΝΔ με πολιτευτές και κρατικούς αξιωματούχους που λαδώνονται ;
Καμία.

Τι δουλειά έχει ο μέσος συντηρητικός αστός, ψηφοφόρος της ΝΔ, που πληρώνει τα πάντα στην ώρα τους και είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του προς το κράτος και ακούει και βλέπει συνδιαλλαγές των αντιπροσώπων του με επίορκους ;
Καμία.

Ποιοι είμαστε αυτοί;
Το 20%, η βάση της ΝΔ.

Ποιους προστατεύουμε ;
Δεν έχω καταλάβει.

Ποιους απωθούμε ;
Το 20% των μέσων αστών, το ιστορικό κέντρο.
Απλά μαθηματικά και κοινή λογική.

Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στην ηγεσία της ΝΔ;
Θα τους έθετα σε διαθεσιμότητα όλους μέχρι απόδειξης αθωότητας, η πολιτική λειτουργεί αντίθετα από την δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπονται λάθη και μαύρες σκιές.
Το ίδιο θα έκανα και στην δουλειά μου.

Αμέσως θα κέρδιζα και το επιπλέον 20% και θα κρατούσα και την βάση ενωμένη και θα έχανα ίσως μόνο ένα 5%, το οποίο χωρίς δυναμική εξουσίας θα το ισοπέδωνα και θα γύριζε πάλι πίσω σε εμένα κάποια στιγμή και θα ήμουν και άτεγκτος σε θέματα ηθικής.

Αλλά εγώ, είμαι ο Νίκος, ένας συντηρητικός αστός, τυπικός στις υποχρεώσεις μου και δεν έχω εξαρτήσεις και υποχρεώσεις. Πολλά ζητάω μάλλον, παράλογα πράγματα.

Το σίγουρο είναι ότι αισθάνομαι άβολα ως ΝΔκράτης, με στιγματίζουν με ένα σκάνδαλο που δεν έχω σχέση, με προσβάλλουν και μάλιστα οι αντιπρόσωποι μου πέφτουν στο επίπεδο ελεεινών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους απεχθάνομαι υποτίθεται και διαφοροποιούμαι ως ΝΔκράτης. Μεταξύ παραγραφής και ευθύνης υπουργών, προτιμώ την ευθύνη της βάσης της ΝΔ.

Εμείς είμαστε η ΝΔ και περιμένουμε την πρωτοβουλία των παραδοσιακών ηγετικών στελεχών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάμε μπροστά προς την αυτοδυναμία, αλλιώς η διάλυση της ΝΔ είναι προ των πυλών.

Δεν επιτρέπεται να σιωπεί κανείς πλέον.
Όποιος δεν μιλάει είναι συνένοχος και εμμέσως συνυπεύθυνος.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας κύριοι, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς ή αλλιώς η τόλμη σας θα σας στέψει άξιους ηγέτες.

Νίκος Ζόμπολας
Υποψήφιος (‘16) Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ – Spoiler: Ο Στέφανος κάνει μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια του Β’ κύκλου της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ  Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την...