Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μπουτάρης: Εμπρηστική η ομιλία του Θεοδωράκη – Δεν έχω πρόβλημα με το «Νέα Μακεδονία»

Τα σχόλια του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ο Μίκης είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν λάθος δήλωσε Γιάννης Μπουτάρης για την ομιλία Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε εμπρηστική την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη υποστηρίζοντας μάλιστα ότι « δεν διέφερε από την ομιλία του Φράγκου Φραγκούλη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ιστορικό, ξε-ιστορικό λάθος, πήγε. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να είναι εκεί» τόνισε. Τον άκουσα να λέει ότι απειλούμαστε από τα Σκόπια; Πως απειλούμαστε;».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά τα συλλαλητήρια αλλά δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια ταυτότητα και να προχωρήσουμε παραπέρα. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος προφανώς δεν θέλει να λένε τα Σκόπια Μακεδονία άλλα δεν έχει πρόβλημα με τον όρο Νέα Μακεδονία.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι «οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο άλλα και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 54-55 Επεισόδιο 54 Η απόφαση του Δημήτρη να μην υπογράψει...