Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Να μην παραγραφεί κανένα αδίκημα – Θέλω να καθαρίσει το όνομά μου

Την ενεργοποίηση της ρήτρας του νόμου Καστανίδη, ώστε να μην υπάρξει καμία παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ζήτησε με την έναρξη της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας ότι «για τους πολιτικούς υπάρχει μάλλον τεκμήριο ενοχής, στην ελληνική κοινωνία, αντί για τεκμήριο αθωότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον ρώτησε «ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων;», προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον έντεκα φάρμακα έχουν αυξηθεί στην διάρκεια της “πρώτης φοράς αριστερά”», ενώ κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ανατρέπεται ο ισχυρισμός ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για να δώσει 65 εκατ. ευρώ στην Novartis. Μάλιστα, στη συνέχεια προσέθεσε ότι «εσείς δεν βάζετε νέα φάρμακα της Novartis στη λίστα; Ο κ.Ξανθός έχει βάλει ήδη 14 νέα φάρμακα της Novartis. Φαντάζεστε να λέμε για όποιον υπουργό βάζει νέα φάρμακα στη λίστα ότι τα πήρε;».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «η ψευδομάρτυς λέει ότι έδωσα στη Novartis 65 εκατ. και πήρα δύο. Αυτό είναι ψέμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στη Novartis», προσθέτοντας ότι «καταθέτω τους ετήσιους τζίρους της εταιρίας. Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρίας είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η εταιρία δεν έχει εισπράξει».

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε σε δημοσιεύματα λέγοντας ότι «η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι επιλέχθηκε το Harvard γιατί από εκεί αποφοίτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Και σύμφωνα με τον Βαξεβάνη, ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα. […] Μέσω του Χαρβαρντ προτζεκτ υποτίθεται πληρωνόμασταν με το Σαμαρά και τον Στουρναρα για να βάλουμε τα νέα φαρμακα στη λίστα». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το δελτίο τιμών δεν εξεδόθη από εμένα αλλά από τον υφυπουργό μου. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι μήνες πριν, για να ταιριάζουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα με τις μαρτυρίες».

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «λένε ότι πληρωνόμασταν για να βάλουμε τα νέα φάρμακα της Novartis και μάλιστα στο μόνο που διαφώνησα με την τρόικα ήταν αυτό» και μιλώντας για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ τόνισε ότι «τεράστιο θύμα της ιστορίας η κυρία Νικολοπούλου. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε».

Σε πιο πολιτικό ύφος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «μετά από δέκα χρόνια στο κοινοβούλιο που δεν με έχει κατηγορήσει κανείς μου λέτε αυτά τα πράγματα. Και κάνουν bulling στη γραμματέα μου. Είναι εξωφρενικό να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «εσείς είστε που δεν ψηφίσατε τα μέτρα για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», προσθέτοντας μάλιστα, ότι «25 φορές τη μέρα μιλούσε ο Παπαγγελόπουλος με την Τουλουπάκη στο τηλέφωνο. Έτσι μάθαινε τις καταθέσεις, αν δεν τις έστηνε κιόλας».

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης απαίτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης «να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ό,τι με αφορά. Γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ