Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για το Σκοπιανό μετά τις αποκαλύψεις Νίμιτς

Καταρρέει το αφήγημα του Μαξίμου – Αμήχανο το ΥΠΕΞ μπροστά στη  “Βόμβα Νίμιτς” για το θέμα της ταυτότητας 

Την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το θέμα του Σκοπιανού, υπέρ της Ελλάδος, αναδεικνύει η «βόμβα» του Νίμιτς, ο οποίος επί σκοπιανού εδάφους αποκάλυψε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα αίτημα για το θέμα της ταυτότητας των Σκοπίων. (Δείτε Εδώ)

Η χθεσινή αποκάλυψη οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα στο πολιτικό πεδίο της χώρας, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα θέσει όρους για σημεία αλυτρωτισμού που φέρει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει την ανοχή της στον όρο «Μακεδονία» και στην σύνθετη ονομασία που προτείνει η Αθήνα.

Φαίνεται όμως ότι ο Νίμιτς, διαπίστωσε άλλα στο πολιτικό παρασκήνιο και τα συμπεράσματά του για τα όσα «ζητάει» η Αθήνα ήταν διαφορετικά.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί και η ανακοίνωση – αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών, αφού από την πλευρά της η Αθήνα δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει φυσικά, τα όσα αποκάλυψε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν λάδι στη φωτιά, εν όψει μάλιστα και του συλλαλητηρίου της Κυριακής, το οποίο θα αποτελέσει και το βαρόμετρο των εξελίξεων, καθώς επιβεβαιώνονται κάποια από τα χειρότερα σενάρια που έχουν ακουστεί σχετικά με το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό. Ότι δηλαδή η Αθήνα δίνει πολλά περισσότερα, απ’ όσα αναμένεται να κερδίσει ή να πάρει τελικά από την γειτονική χώρα.

Πηγή: parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ