Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μόνος ένας από τους 3 μάρτυρες στέλεχος της Novartis – Ανοίγουν λογαριασμοί σε Ελβετία και Κύπρο

Μόνο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ στέλεχος της εταιρείας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταθέσει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος μαρτυράς που φέρει το ονοματεπώνυμο γυναίκας είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άνδρας , άλλοτε ανώτερος δημόσιος λειτουργός που διετέλεσε στέλεχος ασφαλιστικού ταμείου. Είναι αυτός που με την κατάθεση του ενέπλεξε τον έναν από τους δυο πρωθυπουργούς.

Ο δεύτερος μάρτυρας με το όνομα «Μάξιμος Σαράφης» είναι στην πραγματικότητα γυναίκα , πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, που γνώριζε κάθε βήμα του και το ημερήσιο πρόγραμμά του με τα καθημερινά ραντεβού.

Ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας είναι ο τεχνοκράτης της υπόθεσης με άρτια τεχνική κατάρτιση στον τομέα της υγείας και ειδικός σε ζητήματα τιμολόγησης και πολιτικής φαρμάκου.

Στο μεταξύ αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες υπέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχειά για διακίνηση πολιτικού χρήματος προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι ατεκμηρίωτες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων,όπως αναφέρει το skai.gr.

Η εισαγγελία διαφθοράς που χειρίζεται την έρευνα παράλληλα, αναζητεί εξωχώριες εταιρίες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...