Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις παράκτιες περιοχές της Αλάσκα μετά το σεισμό των 8.2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Σε video που ανεβάζουν στα social media κάτοικοι αποτυπώνεται το αδιαχώρητο που επικρατεί στους δρόμους.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού ένας αστυνομικός σε video του συμβουλεύει τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και τους δίνει οδηγίες να κατευθυνθούν σε ασφαλή περιοχή. 

Πολλοί όμως είναι και οι πολίτες που ανεβάζουν φωτογραφίες από τους παγωμένους δρόμους.
Σημειώνεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε  ανοικτά της νότιας ακτής της Αλάσκας, προκαλώντας την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι τόσο για την αμερικανική πολιτεία, όσο και για την δυτική ακτή του Καναδά, σήμερα με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία (USGS)
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος) σε βάθος δέκα χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ.
Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.
Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.

topontiki.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top