Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Ανανιστής Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα (video)

Εδώ θεωρούσε υπέροχο το σχέδιο Ανάν στο Σκοπιανό θα κολλήσει; 

Για το ζήτημα του Σκοπιανού τοποθετήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο και στους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαύρο και Μάριο Πούλλαδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Είναι το όνομα, είπε, που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός. Διερωτώμαι, πρόσθεσε, γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος.

Γιατί, τόνισε, η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος.

Σε συνομιλία, που είχα με Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μου έλεγαν, συνέχισε ο Πρόεδρος, ότι σημαία δεν είχαν, λόγω του φανατισμού, όμως, που προκλήθηκε, απέκτησαν, εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούνταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία.

Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα, που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο ακόλουθο βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 91 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 91 Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε και ο Μαθιός με την Βασιλική είναι...