Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΞΑΝΘΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο! Στην επανάληψη όμως η Ξάνθη αφού αρχικά ισοφάρισε με τον Ντε Λούκας, στην συνέχεια πήρε ένα μεγάλο «τρίποντο» (2-1) με τον Φασίδη που πέρασε ως αλλαγή!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε το «αγαπημένο» του 4-2-3-1, με τον Ζίβκοβιτς στα δοκάρια, τους Μπαξεβανίδη, Μελιόπουλο, Λισγάρα, Σιλά στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τον Μεχία με τον Ντε Λούκας στο κέντρο, τον Τριάδη δεξιά, τον Κίκε αριστερά και τον Ντουρίτσκοβιτς πίσω από τον προωθημένο Γέντρισεκ.

Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί, με τον Ζοζέ Ανιγκό να απουσιάζει λόγω ασθένειας από τα Πηγάδια, παρατάχθηκαν επίσης με 4-2-3-1. Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία τους, ο Τσαμπούρης, ο Λεονάρντο, ο Τριποτσέρης και ο Ντιόγκο βρέθηκαν στην άμυνα, μπροστά τους έπαιξαν ο Μητρόπουλος με τον Νιάσε και ο Μπελγκαζουανί, ο Σουμπίνιο και ο Γιουσούφ πλαισίωσαν τον Γιακουμάκη.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΞΑΝΘΗ, ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα δεν άργησε και προήλθε από κόρνερ των γηπεδούχων στο 2’, όταν μετά από κόρνερ, ο Μελιόπουλος βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά πέφτοντας δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε με το κεφάλι, στέλνοντάς την άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί. Ένα λεπτό αργότερα (3’) ο Κίκε έβγαλε τον Σιλά αριστερά μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε στον Τριάδη, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν έπιασε καλά το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Η πρωτοβουλία των κινήσων ανήκε αδιαμφισβήτητα στους Ακρίτες. Στο 22’ ο Κίκε σέντραρε από αριστερά, ο Γέντρισεκ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων, ενώ στο 29′ καταγράφηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, παρά την πίεση του Τσαμπούρη, γύρισε στον Γέντρισεκ στο πέναλτι, αλλά ο Σλοβάκος σούταρε ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση!

Ενώ όμως σιγά-σιγά «ζεσταινόταν» η μηχανή της Ξάνθης, ήταν η ώρα του αμυντικά προσανατολισμένου Λεβαδειακού να… ξεμυτίσει και μάλιστα να σκοράρει! Στο 31’ Σουμπίνιο πάσαρε κάθετα στον Γιακουμάκη, αυτός δεν πρόλαβε να κοντρολάρει, η μπάλα πέρασε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης που ολιγώρησε και ο Γιουσούφ πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς για να «γράψει» το 0-1, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Η αντίδραση της Ξάνθης περιορίστηκε με την κεφαλιά του Γέντρισεκ στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Τριάδη στο 33’. Έκτοτε οι γηπεδούχοι έχασαν την ηρεμία τους, ενώ η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων ανέκοπτε κάθε προσπάθεια συνεργασίας των αντιπάλων τους. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος.

Στην έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Ράσταβατς πέρασε τον Φασίδη στη θέση του κακού Τριάδη, ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση. Το σκηνικό ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου μέρους, αφού οι Ακρίτες είχαν ξεκάθαρα το «πάνω» χέρι στην αναμέτρηση. Τελικά, στο 57’, η ισορροπία επανήλθε στον αγώνα. Ο Κίκε μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε παράλληλα, η κόντρα Γέντρισεκ-Τριποτσέρη έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Ντε Λούκας που νίκησε με δυνατό δεξί σουτ τον Επασί για την ισοφάριση (1-1)!

Το γκολ έδωσε πνοή στην Ξάνθη, που πίεσε ακόμα περισσότερο και η ποιότητά της στην επίθεση της χάρισε άλλο ένα γκολ, λίγο μετά! Στο 64’ ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από δεξιά, ταλαιπωρώντας τον Ντιόγκο, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή με το δεξί και στο πρώτο δοκάρι ο Φασίδης αναδείχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή για τον Ράσταβατς, σκοράροντάς για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και ανατρέποντας το σκορ (2-1)!

Η κυριαρχία των γηπεδούχων αποτυπώθηκε στο παιχνίδι μέχρι τέλους, αφού τους ανήκαν όλες οι καλές ενέργειες έκτοτε, αν και όχι μεγάλες. Με προσοχή διαφύλαξαν το προβάδισμα που απέκτησαν, με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί μόνο σπασμωδικά να αντιδράσει και τον πάγκο του να καθυστερεί τις αλλαγές και να μην πραγματοποιεί καν τρίτη. Το τελικό σφύριγμα του Τσαμούρη βρήκε τον Μπρίτο στη σύνθεση της Ξάνθης για πρώτη φορά μετά από δυο μήνες και την ομάδα του να πανηγυρίζει την 3η εντός έδρας νίκη της.

MVP: Φασίδης. Το γεγονός πως μπήκε στο παιχνίδι στο 46’ και με το γκολ του έκρινε την τύχη της αναμέτρησης τον κάνει δικαιωματικά «κάτοχο» του παραπάνω τίτλου. Πολύ ενεργητικός, αλλά και αποτελεσματικός, απείλησε την άμυνα και τελείωσε σωστά τη φάση στο γύρισμα του Ντουρίτσκοβιτς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κίκε Μπουλά. Διαρκώς απειλητικός από αριστερά, με κούρσες και προσπάθειες, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Λεβαδειακού. Πολλές σέντρες και πολλά γυρίσματα, μετά από ατομικές κατά βάση προσπάθειες από τον επιθετικό από τη Γουινέα Ισημερινού, που «δημιούργησε» και τη φάση για το 1-1 του Ντε Λούκας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λεονάρντο και Τριποτσέρης μοιράζονται τον τίτλο, αφού αμφότερα τα γκολ των Ακριτών ήρθαν μετά από αδράνεια των στόπερ των φιλοξενούμενων. Κακή αντίδραση στο πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο ο Φασίδης βρίσκει το χώρο να εκτελέσει στο πρώτο δοκάρι προ του Έλληνα αμυντικού.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας της Ξάνθης στο γκολ του Γιουσούφ. Η πάσα του Σουμπίνιο στον Γιακουμάκη έγινε… προωθημένη για τον Γάλλο μεσοεπιθετικό των Βοιωτών, που πρόλαβε και την έξοδο του Ζίβκοβιτς κι έβαλε μπροστά την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχαν προβλήματα ο Τσαμούρης και οι βοηθοί του, με σωστές υποδείξεις και δίχως να χρειαστεί να χειριστούν κάποια δύσκολη φάση. «Καθαρή» η φάση με τον Γιουσούφ και τον Λισγάρα στο πρώτο μέρος, όταν ο παίκτης του Λεβαδειακού έπεσε στην περιοχή, δίχως όμως να κάνει κάτι αντικανονικό ο αμυντικός της Ξάνθης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Λεβαδειακός φάνηκε ικανός να… σοκάρει την Ξάνθη μέσα στο «σπίτι» της, όμως τελικά η ομάδα του Ράσταβατς είχε τις «απαντήσεις» στις αμυντικές δυσκολίες των Βοιωτών. Η ανατροπή ήταν αποτέλεσμα της επιθετικής επάρκειας και ποιότητας των Ακριτών, που συνεχίζουν τις «πτήσεις» κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια (5οι με 27β.), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πάρουν ώθηση κι έμειναν στους 21 βαθμούς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (69’ Καμαρά), Τριάδης (46’ Φασίδης), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κίκε (80’ Μπρίτο), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Μπελγκαζουανί (73’ Σαβατογκό), Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Νιάσε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος (84’ Καλτσάς), Τριποτσέρης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...