Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 1-0

Ο Ατρόμητος συνεχίζει την δική του όμορφη περιπέτεια με στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο! Το γκολ του Ντάουντα ήταν αυτό που έδωσε ένα ακόμη τρίποντο κόντρα στην Λάρισα με 1-0.

Μόνο για λίγο καιρό έμεινε μακριά από τις νίκες ο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ, επέστρεψαν στις νίκες με το 1-0 επί της ΑΕΛ, παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Μπρούνο, ακόμα ένα τέρμα για τον Ντάουντα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι, κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης. Στα χαφ ο Μπουσουλάτζιτς με τον Ούμπιδες, δεκάρι ο Βασιλακάκης, αριστερό εξτρέμ ο Ντιγκινί, δεξί ο Σάκιτς και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ντάουντα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηλίας Φυντάνης, παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα ο Ρέντζας δεξιά, ο Χούμπτσεφ αριστερά, με τους Γιοβάνοβιτς και Ζίζιτς στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λαγός, Φατιόν, δεκάρι ο Μιλοσάβλιεβιτς, στις πτέρυγες οι Αγκάνοβιτς, Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ναζλίδης.

Μόνο Ατρόμητος, αλλά χωρίς φάσεις

Η ΑΕΛ μπήκε στο ματς με σαφή την διάθεση να αμυνθεί και να κρατήσει το μηδέν. Προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κλείσει τους χώρους και να αναζητήσει την αντεπίθεση. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Μια κεφαλιά του Βασιλακάκη και ένα ψαλιδάκι του Ντιγκινί, που ήταν και οι πιο δραστήριοι στο πρώτο μέρος, δεν ήταν ικανά να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μπόζοβιτς ο οποίος κράτησε με άνεση το μηδέν. Από την άλλη η ΑΕΛ σε όλο το πρώτο ημίχρονο έχει να θυμάται μόνο ένα φάουλ του Ναζλίδη, το οποίο έβγαλε εύκολα ο Γιαννιώτης.

Προειδοποίησε ο Μπρούνο, σκόραρε ο Ντάουντα

Ο Ατρόμητος στο ημίχρονο πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή. Ο Μπρούνο μπήκε στο γήπεδο και ντεμπούταρε με τους Περιστεριώτες. Μάλιστα, λίγο έλειψε να σκοράρει κι όλας στο 53′, όταν έχασε ένα από αυτά που λέμε… άχαστα! Ο Ντιγκινί μετά από ωραία προσπάθεια, γύρισε στον Βραζιλιάνο ο οποίος προ κενής εστίας κατάφερε να αστοχήσει και να στείλει την μπάλα άουτ από το μισό μέτρο.

Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι έδειχναν πως έχουν περισσότερη φρεσκάδα πλέον με την είσοδο του δραστήριου Βραζιλιάνου. Κάπως έτσι φτάσαμε και στη φάση του 61ου λεπτού και το 1-0. Ο Μπρούνο έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, συνεργάστηκε άψογα με τον Ντιγκινί κι αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Ντάουντα ο οποίος από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε εύκολα το σκορ και μάλιστα θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αλλά τα σουτ των Μπρούνο και Βασιλακάκη έφυγαν άουτ. Η ΑΕΛ, αν και προσπάθησε στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ τον Γιαννιώτη με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και τον Ατρόμητο να επιστρέφει στις νίκες.

MVP: Ο Ντάουντα. Ένα παιχνίδι όταν λήγει 1-0, τότε ο σκόρερ είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Ο Αφρικανός και πάλι έβγαλε το… φίδι από την τρύπα για τους Περιστεριώτες και τους χάρισε ακόμα ένα τρίποντο. Αρκετά θετικός σε όλο το παιχνίδι πέρα του τέρματος που σημείωσε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ναζλίδης. Ο επιθετικός της ΑΕΛ δεν φάνηκε σε καμία στιγμή στο παιχνίδι. Τον είχαν κλείσει πολύ καλά οι αμυντικοί του Ατρόμητου με αποτέλεσμα να είναι εξαφανισμένος και στα 90 λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος παίρνει την θέση στις λεπτομέρειες από τον επίσης εξαιρετικό Βασιλακάκη. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Περιστέρι, ήταν πολύ καλός. Από τα πόδια του ξεκινά το 1-0, ενώ έχει χάσει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με το που μπήκε στο ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο πολύ καλός Μπρούνο! Ο Βραζιλιάνος, κατάφερε στο 53′ να χάσει το… άχαστο! Προ κενής εστίας πλάσαρε ψηλά άουτ κι έχασε την ευκαιρία να βάλει από πιο νωρίς μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ευτυχώς για τον Ατρόμητο αυτό τελικά δεν το πλήρωσε!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο ματς για τον Τζοβάρα και τους βοηθούς του. Δεν είχε δύσκολες φάσεις, ίσως να μπορούσε να αποφύγει και κάποιες κίτρινες. Όμως σε γενικές γραμμές είχε ένα ε΄θκολο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος ήθελε μόνο τη νίκη και την πήρε. Η ομάδα του Κάναντι παρουσίασε το καλό της πρόσωπο στο Περιστέρι κι επέστρεψε στις νίκες παραμένοντας κοντά στην κορυφή. Από την άλλη η ΑΕΛ είχε κακό πρόσωπο και το 1-0 ίσως και να την κολακεύει…

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Κιβρακίδης (46′ Μπρούνο), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς (72′ Μάντσον), Βασιλακάκης (88′ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ούμπιδες, Ντάουντα

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Ρέντζας (20′ Κρίζμαν, 65′ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (75′ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός, Γιοβάνοβιτς, Ναζλίδης

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ