Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Η Ένωση νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα με βασικούς τους Μοράν και Μασούντ, ανεβαίνοντας ξανά στην πρώτη θέση. Λιβάια (γκολ και ασίστ) και Αραούχο (δύο γκολ), ζητάει πέναλτι στο 11′ ο ΠΑΣ.

Το γκολ του Λιβάια από νωρίς, έδωσε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε τελικά να καθαρίσει τον αγώνα πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Τελικά ο ΠΑΣ το έκανε δύσκολο για την Ενωση, τουλάχιστον ψυχολογικά, με την ισοφάριση αμέσως μετά το ξεκίνημα της επανάληψης αλλά η ομάδα του -τιμωρημένου- Μανόλο Χιμένεθ έδειξε χαρακτήρα και έβαλε άλλα δύο γκολ για το τελικό 3-1, το οποίο την έστειλε ξανά στην κορυφή! Δύο γκολ ο Αραούχο, γκολ και ασίστ ο Λιβάια, μαγικά και από τους δύο μαζί!

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς και με διάθεση να πιέσει ψηλά αλλά μια απροσεξία στο 11′ έδωσε τη δυνατότητα στον Μπετρά να βγει απέναντι από τον Τσιντώτα, χωρίς όμως να τελειώσει την φάση. Η… τιμωρία για αυτό ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Λιβάια με ωραία ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γιαννίκογλου (1-0). Με ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, με τον Αραούχο ορεξάτο και με την ομάδα γενικά να κινείται σωστά στο γήπεδο και να πρεσάρει όπως πρέπει, οι Κιτρινόμαυροι ήλεγχαν την κατάσταση, αφού ο ΠΑΣ δυσκολευόταν να βγει μπροστά.

Κι όταν το επιχειρούσε όμως και κατάφερνε να πατήσει στο άλλο μισό, η άμυνα της ΑΕΚ αντιδρούσε γρήγορα και έκοβε τις μπαλιές των φιλοξενούμενων πριν αυτές οδηγήσουν σε κάποια φάση. Τα πράγματα έγιναν κάπως καλύτερα για τους Γιαννιώτες μετά το 3-0′, υπό την έννοια πως πήραν μέτρα και ανέβηκαν λίγο στο γήπεδο αλλά η Ενωση ήταν αρκετά σοβαρή πίσω για να τους επιτρέψει κάτι καλό. Ετσι, με τις μεγάλες φάσεις να απουσιάζουν αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις σε κάποιες φάσεις που οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα μπροστά και είχαν χώρο για κάτι καλό, το πρώτο 45λεπτο έκλεισε στο 1-0.

Το δεύτερο, πάντως, άνοιξε με ψυχρολουσία για την ΑΕΚ, αφού στο 47′ ο Γαρουφαλιάς έπιασε καλά το σουτ και ο Τσιντώτας, ο οποίος μάλλον θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-1). Για την Ενωση ήταν καλό τεστ το πώς θα αντιδρούσε σε αυτή την ισοφάριση και τελικά το πέρασε με άριστα, όπως άριστη ήταν η συνεργασία των Λιβάια-Αραούχο στο 53′ για το 2-1 από το πλασέ του Αργεντίνου στο τετ α τετ.

Τα πράγματα ήταν ξανά υπό έλεγχο για την Ενωση και στο 61′ έγιναν ακόμη καλύτερα, αφού ο Σκόνδρας πήρε σωστά δεύτερη κίτρινη για το φάουλ στον Μασούντ, αφήνοντας τον ΠΑΣ με 10 παίκτες… Η είσοδος των Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλου, αντί των Μασούντ και Λόπες, έδωσε φρεσκάδα στους Κιτρινόμαυρους, με τον Γιάννη Πετράκη να απαντάει με τους Σολτάνι-Μανθάτη αντί των Μπετρά-Γιάκου και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αραούχο να κάνει το 3-1 στο 89′ με κεφαλιά μετά την σέντρα του Γκάλο, γνωρίζοντας και τη σχετική αποθέωση!

Man of the match: Εκανε το 1-0 και έφτιαξε το 2-1 του Αραούχο. Γκολ και ασίστ από τον Λιβάια, ο οποίος για ακόμη μία φορά έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ήταν καλή μέρα για τον Σκόνδρα, ο οποίος φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, έχασε την κεφαλιά από τον Μασούντ στη φάση του 2-1 και στη συνέχεια άφησε και με 10 παίκτες την ομάδα του.

Στο ύψος του: Από την αρχή του ματς ήταν ορεξάτος, όπως έδειχνε με κάτι τακουνάκια και πάσες με την μία, αλλά το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Αραούχο ήταν και ψύχραιμος στο τετ α τετ του 53ου λεπτού, γράφοντας το 2-1. Το 3-1 στο φινάλε ήταν το… κερασάκι στην τούρτα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σκόνδρας με την δεύτερη κίτρινη κάρτα, την οποία θα μπορούσε να αποφύγει. Οπως θα μπορούσε να αποβληθεί από το πρώτο 45λεπτο για την αγκωνιά στον Αραούχο.

Το στραγάλι: Στο 11′ υπάρχει μια φάση με τον Μπετρά και τον Τσιντώτα, για την οποία το replay δείχνει ότι δεν υπήρξε επαφή και σωστά ο διαιτητής Στυλιάρας, ο οποίος ήταν κοντά στη φάση, δεν υπέδειξε κάτι. Ακόμη κι αν υπήρχε επαφή, πάντως, ο τρόπος που έπεσε ο Μπετρά, ο οποίος έκανε ένα βήμα και μετά βρέθηκε στο έδαφος, λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς το να σφυρίξει ο διαιτητής. Από εκεί και πέρα, σωστά αποβλήθηκε ο Σκόνδρας, ο οποίος θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια από το πρώτο ημίχρονο για την αγκωνιά στον Αραούχο, ενώ στο 1-1 του ΠΑΣ υπάρχει οφσάιντ στη σέντρα που γίνεται και διώχνει ο Λαμπρόπουλος.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ματς δεν αναμενόταν εύκολο και δεν ήταν τέτοιο, αφού ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα. Η ΑΕΚ, όμως, είναι καλύτερη και γι’ αυτό πήρε τους τρεις βαθμούς, αν και δέχθηκε την ισοφάριση σε επικίνδυνο χρονικά σημείο. Οι Κιτρινόμαυροι, όμως, διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, πήραν το τρίποντο, πάτησαν ξανά (περιμένοντας το ματς του Ολυμπιακού) στην κορυφή και είναι πάντα δυνατά στη μάχη του τίτλου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Λόπες (68′ Χριστοδουλόπουλος), Μασούντ (63′ Μπακασέτας), Λιβάια (90′ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71′ Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπετρά (71′ Σολτάνι), Βιντάλ (89′ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ