Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-0

Με τον Ρόμπερτ Μακ να σκοράρει και να θυμίζει ξανά… αληθινό Μακ, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στην απόρθητη Τούμπα και συνέχισε τον καλπασμό του με την 6η σερί νίκη στο πρωτάθλημα!

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται, κάτι που απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι με πολύ καλό ποδόσφαιρο, αυτήν την φορά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 18η αγωνιστική της Super League (3-0). Με έναν Ρόμπερτ Μακ από τα… παλιά, ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα στο α΄ημίχρονο ενώ το αυτογκολ του Κονέ στην εκπνοή του α΄μέρους έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για τους “ασπρόμαυρους” που θα μπορούσαν να ανεβάσουν από νωρίς το δείκτη του σκορ ψηλά αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Χουάντερσον.

Το “κερασάκι” στην τούρτα μπήκε εν τέλει στις καθυστερήσεις για το 3-0 από τον Πρίγιοβιτς που δεν θα μπορούσε στο… σπίτι του να μην προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Δοκάρι στο β΄μέρος για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος παραμένει στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το φιλμ του αγώνα:

Ένας ΠΑΟΚ με “άγριες” διαθέσεις

Μετά την “γκέλα” της ΑΕΚ στον Κάμπο, στις τάξεις του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και με το “καλημέρα” προσπάθησαν να επιβληθούν του Απόλλωνα Σμύρνης, δείχνοντας “άγριες” διαθέσεις.

Με την κατοχή να αγγίζει ποσοστά 79-21%, ο Δικέφαλος έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους σε ένα καταιγιστικό πρώτο 20λεπτο, με τον Ναδάλες να αποσοβεί από νωρίς τον κίνδυνο για την ομάδα του μόλις στο 4΄, όταν και έσωσε πάνω στην γραμμή για τον Απόλλωνα προτού Κάμπος και Πέλκας σπρώξουν την μπάλα εξ απαφής, μετά από εξαιρετική επιθετική έμπνευση που ξεκίνησε από τον Βιεϊρίνια και το “σκάψιμο” της μπάλας στην πλάτη της άμυνας για τον Μακ, ο οποίος με την σειρά του έκανε το συρτό σουτ για τους συμπαίκτες του.

Με τους “ασπρόμαυρους” να παίζουν κυρίως στα πρώτα λεπτά από τα δεξιά, στο 15΄ο Μάτος προωθήθηκε για ακόμη μια φορά, απέφυγε με ωραία ντρίπλα τον αντίπαλό του, σέντραρε για τον Πρίγιοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Σέρβου.

Πρίγιοβιτς – Μακ: Η απόλυτη συνεργασία για το 1-0

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ “κατέβασε” ταχύτητα, έχοντας όμως πάντα τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν κυρίως να “ροκανίσουν” το χρόνο, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο ρέφερι της αναμέτρησης μέχρι το 15΄είχε προβεί σε έντονες παρατηρήσεις προς τον Χουάντερσον, σημειώνοντας πως δεν θα ανεχτεί άλλη καθυστέρηση.

Όλα αυτά μέχρι το 27ο λεπτό, όταν ο Πρίγιοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Μακ και με μια ασίστ πάρε – βάλε, έβγαλε τον Σλοβάκο σε θέση τετ α τετ με τον Χουάντερσον, με τον Μακ να πλασάρει ιδανικά από πλάγια θέση για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση με τον Αλμπάνη να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα των παικτών και τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει να μαζέψει προ του Ναδάλες.

2-0 και αποδυτήρια

Ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την υπεροχή του σε ένα ακόμη γκολ λίγο πριν την εκπνοή του α΄ημιχρόνου χάρη στον… Κονέ. Στο 45΄ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιβοριανός στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0, σκορ που συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Παράσταση για έναν ρόλο – Δοκάρι για τον Απόλλωνα

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε για τις δυο ομάδες όπως ακριβώς και το α΄, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δείχνοντας διάθεση να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Κάτι που επιχείρησε στο 47΄ο Πέλκας, μετά από εξαιρετική κάθετη του Μαουρίσιο, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, κουβαλώντας για αρκετά μέτρα τη μπάλα, ωστόσο, στην προσπάθεια να “κρεμάσει” τον Χουάντερσον, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καθώς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Σε μια ανύποπτη φάση και συγκεκριμένα στο 56΄, ο Απόλλωνας έδειξε πως έχει σφυγμό και λίγο έλειψε να βρει το γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο, το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Ναδάλες μετά από κακή εκτίμηση του Βαρέλα.

Ο εξαιρετικός κ.Χουάντερσον

Με το πόδι στο γκάζι, οι “ασπρόμαυροι”…. βόλταραν διαρκώς στα καρέ του Απόλλωνα, με τους Πέλκα και Μακ να είναι οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης του ΠΑΟΚ, έχοντας ωστόσο απέναντι τους έναν εξαιρετικό Χουάντερσον. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο 59΄, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να φωνάζει και πάλι “παρών”. Στο 68΄ο Μακ με ένα δυνατό σουτ ήθελε να “σκοτώσει” τον Απόλλωνα, ωστόσο, το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Επανεμφάνιση Ελ Καντουρί – Αποβολή για Ναδάλες

Με το δείκτη του σκορ στο 2-0, τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έμοιαζαν περισσότερο διαδικαστικά, με τον Ελ Καντουρί να κάνει την επανεμφάνισή του μετά από απουσία ενός περίπου μήνα μετά τον τραυματισμό του στη θέση του Πέλκα στο 81΄ενώ ο Ναδάλες πλήρωσε την απερισκεψία του και αποβλήθηκε στο 84΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς βιάστηκε να εκτελέσει στημένη φάση, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Σκόρερ και ο Πρίγιοβιτς

Και ενώ όλα έδειχναν… 2-0, ο Πρίγιοβιτς είχε άλλη άποψη, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0 στο 93΄ μετά από άψογη πάσα του Μάτος. Το τελικό σφύριγμα του Νεοφυτιάδη βρήκε τον ΠΑΟΚ με ένα ακόμη “τρίποντο” με φόντο την μάχη του πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των προπονητών:

Mε 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τοποθετώντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα.

Οι Τσίμιροτ-Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Πέλκα μπροστά τους, τον Τζάλμα στα δεξί… φτερό της επίθεσης και τον Ρόμπερτ Μακ στο αριστερό, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν η επιθετική αιχμή του ΠΑΟΚ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε και ο Γιώργος Παράσχος τον Απόλλωνα, με τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια και τους Στάθη, Ζησόπουλο, Μπαρτολίνι και Κούρο τετράδα στην άμυνα.

Τσουκαλάς και Κοντοές ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Κονέ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Ναδάλες –Ντεβέσα στα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλμπάνης αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Απόλλωνα.

Αυτοί που έκριναν το ματς:

O Ρόμπερτ Μακ στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ φώναξε «παρών», πετυχαίνοντας ένα γκολ, προκαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα, με τον Σλοβάκο εξτρέμ να βγάζει εξαιρετική συνεργασία με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ πολύτιμες βοήθειες προσέφεραν και ο Τζάλμα Κάμπος με τον Δημήτρη Πέλκα.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «δώρο» της ΑΕΚ, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Απόλλωνα, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο στην Τούμπα και ανεβάζοντας τον αριθμό στις εννιά συνεχόμενες νίκες στην έδρα του.

Ο Απόλλωνας, από την άλλη, αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο καθώς η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.

Ο έλεγχος του διαιτητή:

Εύκολο απόγευμα για τον Νεοφυτιάδη και τους βοηθούς του, με τον ρέφερι από την Κορινθία, να ευνοείται από την εξέλιξη του ματς, αφού δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί. Σωστή και η απόφαση του βοηθού διαιτητή, Καρσιώτη να υποδείξει σε θέση off-side τον Ρόμπερτ Μακ, με τον Νεοφυτιάδη να ακυρώνει το γκολ, που σημείωσε ο Σλοβάκος.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτοςμ Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 86΄), Πέλκας (Ελ Καντουρί 81΄), Μακ, Κάμπος (Λημνιός 77΄), Πρίγιοβιτς

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κούρος (Χουάρες 65΄), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Κοντοέ, Τσουκαλάς (Μενδρινός74′), Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (Aλίβοντιτς 80′), Αλμπάνης

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ – Spoiler: Ένα απρόσμενο γεγονός συγκλονίζει ακόμα μια φορά το χωριό των Ματάλων

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις  στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 Η ΠΑΡΑΛΙΑ  Η εξαφάνιση του Νικήτα έχει αναστατώσει όλο το χωριό καθώς όλοι τον αναζητούν απεγνωσμένα....