Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-1 Ψυχωμένος δικέφαλος έσπασε το μπλόκο του Αγρινίου με Πρίγιο

Αυτές οι νίκες δίνουν κούπες! ΠΑΟΚ φτιαγμένος από ατσάλι έσπασε στο 87´ το μπλόκο του παθιασμένου Παναιτωλικού με… ήρωα τον Βαρέλα (0-1) και συνεχίζει την ονειρική πορεία των τελευταίων δυο μηνών!

Ένα γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού -που κέρδισε ο πάντα σταθερός Βαρέλα- ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απέδρασε από το Αγρίνιο με το “τρίποντο” και συνεχίζει χωρίς απώλειες την κούρσα του πρωταθλήματος. Σωρεία ευκαιριών από τους “ασπρόμαυρους” στο β΄ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Το φιλμ του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλλει με το “καλημέρα” το ρυθμό του στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό, ωστόσο, να είναι ιδιαίτερα απειλητικός κυρίως με τους Μάζουρεκ, Κλέσιο, Ρόσα, εκθέτοντας σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις τους “ασπρόμαυρους”.

Οι φιλοξενούμενοι πόνταραν πολλά στον ορεξάτο από τα αριστερά Κάμπος, ο οποίος στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με υπέροχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, δοκίμασε το σουτ, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, με τον Κλέσιο να επιχειρεί στο 8΄ένα μακρινό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η ομάδα του Τραϊνου Δέλλα έδειχνε να “διαβάζει” εξαιρετικά τα κενά του Δικεφάλου, απειλώντας εκ νέου στο 16΄με τον Μάζουρεκ, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, σούταρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Νέος “πονοκέφαλος” με Ελ Καντουρί

Δεν πρόλαβε καλά καλά να συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή δεδομένου πως ο Ελ Καντουρί “χώλαινε” στα τελευταία λεπτά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς νωρίς από το γήπεδο, με ενοχλήσεις στον δικέφαλο, με το Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να περνάει στη θέση του.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, σε ένα πολύ μέτριο μεσοδιάστημα για τις δυο ομάδες και χωρίς την μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με τις πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών να μην βοηθούν καθόλου.

Πάνω – κάτω με απίστευτη φάση για τον Κάμπος

Η είσοδος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο έδωσε λίγο πριν την ολοκλήρωση του α΄μέρους μια πιο επιθετική “πνοή”, με τον ΠΑΟΚ να ανακτά και πάλι τα ηνία του παιχνιδιού. Στην πρώτη του ανάπτυξη από τα δεξιά στο 40΄, ο Μάτος μπήκε στην μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Πρίγιοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου επιθετικού πέρασε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν αμέτοχοι και λίγο έλειψαν να κάνουν την ζημιά στον ΠΑΟΚ, δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε “παρών”. Ο Κλέζιο επιχείρησε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε με εξαιρετική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε ωστόσο στο 45΄ με τον Κάμπος να πετάει στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην μεγάλη περιοχή απ’ τα αριστερά, γύρισε στον Ανγκολέζο, αλλά το πλασέ του δεύτερου απ’ το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 αποχώρησαν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο αλλά…

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε τη μπάλα αλλά αδυνατούσε σε πρώτη φάση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Κυριακίδη. Στο 54΄ ο Μπίσεσβαρ διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή απ’ τον Τσοκάνη, με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 57΄ ο Λουτσέσκου θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, με την είσοδο του Μακ αντί του Λημνιού.

Η συνέχεια ανήκε εξ΄ολοκλήρου στους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους, πιέζοντας για το πολυπόθητο γκολ. Κάτι που δεν πέτυχαν ούτε στο 63΄μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού. Ο Μάτος βρήκε με το κεφάλι τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ροντρίγκες, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Χέρι του Μιχάι… συνεχίζεται

Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ σηκώθηκε στο πόδι, διαμαρτυρόμενοι για χέρι του Μιχάι μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα από σέντρα του Κάμπος, αλλά οι “άρχοντες” της αναμέτρησης είχαν άλλη άποψη και κυρίως ο β΄βοηθός, Καρατζίκας παρά την άψογη οπτική που είχε, και έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο ριπλέι φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων. Με την σειρά τους, οι παίκτες του Παναιτωλικού διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Ντίας απ’ τον Κρέσπο. Ωστόσο, από το ριπλέι φαίνεται πως δεν υπάρχει παράβαση.

Σωρεία “ασπρόμαυρων” ευκαιριών

Ο ΠΑΟΚ, έδειξε να μην πτοείται παρά τις χαμένες ευκαιρίες, και αν και έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κυριακίδη, ο οποίος κράτησε το μηδέν μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του, “καθαρίζοντας” και διπλή ευκαιρία του Δικεφάλου, αποκρούοντας σε πρώτη φάση την κεφαλιά του Μάτος και σταματώντας στην συνέχεια τον Πρίγιοβιτς.

Πρίγιοβιτς και 0-1

Αν και προειδοποίησε αρκετές φορές, τελικά ο Σέρβος φορ εκτέλεσε από τα έντεκα βήματα τον Παναιτωλικό στο 87΄, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι καθώς ο Μιχάι τράβηξε αντικανονικά τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή. Μπορεί να… ίδρωσε ο ΠΑΟΚ αλλά το γκολ του “Πρίγιο” ήταν αρκετό για τον Δικέφαλο που “καθάρισε” και από το Αγρίνιο, χάρη στον πρώτο του σκόρερ.

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας, έχοντας τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Μαρινάκη, Ροντρίγκες, Μιχάι και Τσοκάνη, ως τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Τον ρόλο του αμυντικού μέσου είχε ο Πάουλο, με τον Μάζουρεκ και τον Ντίαζ μπροστά του σε ρόλο οργανωτών και τους Κλέσιο-Ρόσα στα αριστερά και δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Βλάντ Μοράρ, ήταν η επιθετική αιχμή του Παναιτωλικού.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια ως την αμυντική τετράδα του Δικεφάλου.

Ο Χοσέ Κάνιας και ο Ζοσέ Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί σε ρόλο οργανωτή και τους Τζάλμα-Λημνιό στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του ΠΑΟΚ.

Αυτοί που έκριναν το ματς:

Οι πορτιέρε των δύο ομάδων ανταποκρίθηκαν άψογα στα καθήκοντα τους, αποσοβώντας τον όποιο κίνδυνο παρουσιάζονταν στην εστία τους. Μια λάθος εκτίμηση του Ενέα Μιχάι, ωστόσο, έφερε το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, με τον Κυριακίδη εν τέλει να βλέπει την μπάλα στο βάθος της εστίας του από την εύστοχη εκτέλεση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μακριά από τη Βόρεια Ελλάδα και χάρισε με αυτό τον τρόπο το “τρίποντο” της νίκης στον Δικέφαλο.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού από τα… έντεκα βήματα, με τον Δικέφαλο να χάνει σωρεία ευκαιριών, φτάνοντας όμως στο πολυπόθητο τρίποντο, που τον διατηρεί μέσα στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός αμύνθηκε σωστά για 87’, ενώ είχε και τις ευκαιρίες του, για να «παγώσει» τον ΠΑΟΚ, όμως οι παίκτες του δεν επέδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία μπροστά από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο έλεγχος της διαιτησίας:

Σε ένα ομολογουμένως “σκληρό” παιχνίδι με αρκετές δύσκολες φάσεις, ο Δημήτρης Θάνος είχε σωστές αποφάσεις τόσο στις υποδείξεις του όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα, ενώ σωστή ήταν και η απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι στη φάση Μιχάι – Βαρέλα. Αντιθέτως, ο β’ βοηθός της αναμέτρησης Αντώνης Καρατζίκας τα… έκανε μαντάρα με τις αρκετές λάθος υποδείξεις του σε βάρος του ΠΑΟΚ, σε δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις οφσάιντ αλλά και σε αυτή που ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μιχάι. Τρεις φάσεις που όπως φάνηκε και από το ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού έγιναν μπροστά του με τον ίδιο να έχει άριστη οπτική.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ροντρίγκες (Bακράκος 89′), Μάζουρεκ, Ρόσα, Κλέσιο (Βασιλούδης 69′), Ντίας (Χαντάκιας 80′), Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μοράρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάχοφ 77′), Τζάλμα, Λημνιός (Μακ 57′), Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 21′), Πρίγιοβιτς.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 134 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 134 Ο Σίμος, πιάνει την Αμαλία να μιλάει...