Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0

Το εκρηκτικό ξεκίνημα και το δεύτερο γκολ πριν από την ανάπαυλα χάρισαν στον Ολυμπιακό το άνετο 2-0 επί της Λαμίας και την… κορυφή! Συνέχισαν το σερί του σκοραρίσματος Μάριν και Ανσαριφάρντ στο πρωταθληματικό ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο των Πειραιωτών.
Ο Τάκης Λεμονής αποχώρησε στις 4 Ιανουαρίου έχοντας πρώτα κάνει το “6 στα 6” στο πρωτάθλημα που έδωσε στον στον Ολυμπιακό τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο Χρήστος Κόντης οδήγησε ως υπηρεσιακός τεχνικός τους Πειραιώτες στο “7 στα 7” με το επιβλητικό 3-0 στην έδρα της ΑΕΛ και το βράδυ της Δευτέρας (15/1) ήταν η σειρά του Όσκαρ Γκαρθία να πάρει τη σκυτάλη.

Όπως και στο ντεμπούτο του στον πάγκο πριν από λίγες ημέρες που είδε την ομάδα του να επικρατεί 2-0 του Πλατανιά, έτσι και σε αυτό του πρωταθλήματος ο Ισπανός πανηγύρισε νίκη με το ίδιο σκορ κόντρα στην Λαμία, με την 8η διαδοχική επιτυχία των “ερυθρολεύκων” στη Super League Σουρωτή να τους ξαναφέρνει στην κορυφή και στο +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Ο Γκαρθία εμπιστεύτηκε την επιθετική τετράδα των Ανσαριφάρντ, Μάριν, Φορτούνη και Μιραλάς για τον αγώνα της 17ης αγωνιστικής και αυτοί οι παίκτες τον δικαίωσαν, αφού χάρη στην ποιότητά τους ανάγκασαν την Λαμία σε λάθη και εξασφάλισαν μαξιλαράκι ασφαλείας δύο τερμάτων από το ημίχρονο.

Ο Μιραλάς μπήκε ορεξάτος και κινητικός, με διάθεση να συνδυαστεί με όλους τους συμπαίκτες του από τη μέση και μπροστά, ωστόσο δύο “παλιοί” φρόντισαν ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας τους από νωρίς: κάθετη-ξυράφι του Φορτούνη, κίνηση στο χώρο από τον Μάριν και άψογο σκαφτό πλασέ από τον Γερμανό μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Το γκολ αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να κάνει την (παθητική μέχρι το 60ο λεπτό) Λαμία να βγει από το… καβούκι της, όμως η υπερβολική προσήλωση στην άμυνα δεν της βγήκε σε καλό αφού στο 39′ έγινε το λάθος, ο Ζιλέ έκλεψε τη μπάλα έξω από το ημικύκλιο, τάισε τον Ανσαριφάρντ, και αυτός έκανε το 2-0 σε ανυπεράσπιστη εστία για να πανηγυρίσει το πέμπτο τέρμα του στους πέντε τελευταίους αγώνες.

Κάπου εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, μιας που ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε ποτέ (είχε μόνο ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με δύο πολύ καλές φάσεις από Φορτούνη και Ανσαριφάρντ) ενώ η Λαμία επιβεβαίωσε την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό (στις 29 Οκτωβρίου η τελευταία επιτυχία).

Μόνο στο δεκάλεπτο 60′-70′ εμφανίστηκε στο χορτάρι επιθετικά η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, με τον Προτό όμως να μην χρειάζεται να κάνει κάποια επέμβαση και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει στο φινάλε μία νίκη που κατακτήθηκε σχετικά άκοπα και η οποία τον κρατάει στην κορυφή 13 βήματα πριν το φινάλε.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης (81′ Σεμπά), Μιραλάς (70′ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς)

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71′ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (51′ Kουτρομάνος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (53′ Ακόστα), Βάντερσον

contra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ