Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ προς Παλαιστίνη: Πρώτα θα τα βρείτε με το Ισραήλ και μετά θα σας αναγνωρίσουμε – Και με τη FYROM γιατί όχι;

Για να μαθαίνουμε: Στις 28-5-2015 , ΣΑΡΑΝΤΑ βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση ζητώντας ουσιαστικά να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη.
Η ερώτησή…..τους -αν και δεν έχει ιδιαίτερη αξία πια- καθώς ο Τσίπρας …συνήλθε και άφησε τις λεβεντομ….. περί αναγνώρισης της Παλαιστίνης, υπάρχει εδώ:

http://www.avgi.gr/article/10842/5575228/bouleutes-syriza-tha-anagnorisei-e-kybernese-to-kratos-tes-palaistines-#

Και η απάντηση εδώ: http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9277065.pdf

Στην απάντηση λοιπόν, ο κ.Κοτζιάς, δίνει το περίγραμμα για το πώς, ΔΕΝ θα αναγνωρίσει ποτέ η Ελλάδα την Παλαιστίνη, αφού λέει ότι θα ιεραρχήσει κατά προτεραιότητα την “επίλυση της ισραηλο-παλαιστινιακής διένεξης”.
Ως third party δηλαδή η χώρα μας, λέει με απλά λόγια “αν δεν συμφωνήσουν σε λύση οι δυό τους, εμείς δεν αναγνωρίζουμε”.
Βάλτε τώρα στη θέση του Ισραήλ την Ελλάδα και στη θέση της Παλαιστίνης τη FYROM.
Ως τρίτο μέρος (third party) τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη.

Συνεπώς, θα έπρεπε η γραμμή των “τρίτων μερών” (π.χ. των ΗΠΑ) να είναι παρόμοια: να λένε δηλαδή, όπως λέει το ΝΑΤΟ “βρείτε τα και μετά αναγνώριση”.


Λίγο πιο πάνω, ο κ.Κοτζιάς λέει “στο εσωτερικό (της Ελλάδας) έχουμε δρομολογήσει την ομοιόμορφη χρήση του όρου Παλαιστίνη”.

Αυτό, προσομοιάζει απόλυτα, με την περίφημη …ανοησία “μα, 140 χώρες του πλανήτη έχουν αναγνωρίσει τη FYROM, ως ” Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Έτσι είναι, μόνο που αυτές οι αναγνωρίσεις είναι για τις διμερείς εμπορικές κυρίως σχέσεις (για να είναι π.χ. νόμιμα τα τιμολόγια που εκδίδει μια Σκοπιανή εταιρεία), αλλά δεν σημαίνουν οριστική αναγνώριση του προσωρινού ονόματος.

Αυτή λοιπόν τη θέση που χρησιμοποίησε ο κ.Κοτζιάς για την “Παλαιστίνη”, θα πρέπει να περάσει και στα υπόλοιπα κράτη. Κι όπως το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει την Παλαιστίνη, για …χιλιάδες χρόνια, έτσι κι εμείς, μπορούμε να αντέξουμε πολλά χρόνια ακόμη, χωρίς ΕΜΕΙΣ να αναγνωρίσουμε κάτι. Και να προτείνουμε τη φιλοσοφία αυτού του κειμένου και στα άλλα κράτη.

Αν η Ελλάδα δεν αναγνωρίσει τη FYROM με το “Συνταγματικό της όνομα” η ΠΓΔΜ θα βλέπει είσοδο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με τα κιάλια. Και υπάρχει βάση για αυτό: το παράδειγμα “Παλαιστίνης” Ισραήλ.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ προχώρησαν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης, με το σκεπτικό “ιεραρχούμε κατά προτεραιότητα, την επίλυση της διένεξης”.

Ε, ας κάνουν το ίδιο με την διένεξη Αθήνας – Σκοπίων για το όνομα !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Μακελειό στο νεκροταφείο! Ο Ρήγας σκοτώνει τον Ραζίνη

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. Η συνάντηση στο νεκροταφείο του Τυρνάβου κατά τη διάρκεια του ψυχοσάββατου,...