Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Eurogroup Προς Αθήνα: Κάντε Πλειστηριασμούς Και Θα Πάρετε Την Δόση!

Το Eurogroup χαιρέτισε μεν την εφαρμογή της πλειονότητας των προαπαιτούμενων μέτρων για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά παράλληλα συνέδεσε την εκταμίευση της δόσης με την απρόσκοπτη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Το Eurogroup χαιρετίζει την εφαρμογή σχεδόν όλων των συμφωνημένων προαπαιτούμενων. Καλεί τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, επειγόντως», αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup.

«Το Eurogroup εξουσιοδοτεί το EuroWorking Group να επιβεβαιώσει την εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης ότι η συνεχής και απρόσκοπτη ροή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα εξασφαλίσει και θα ολοκληρώσει τις εκκρεμείς ενέργειες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει ακόμη.

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στην συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.

Ο κ Τσακαλώτος παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EuroWorking Group θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα. Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι»« που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ