Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι λένε στη ΝΔ για τα σενάρια εκλογών και την αντικατάσταση του Π. Καμμένου

Πολιτικά απομονωμένο θεωρούν πλέον στη ΝΔ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την πόρτα που του «έκλεισαν» φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Έπειτα από την αρνητική για τον ίδιο, έκβαση που είχαν οι συναντήσεις του Σαββάτου και τη στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα, τα σενάρια για αντικατάσταση του Πάνου Καμμένου και για πρόωρες εκλογές πληθαίνουν.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει κανονικά τον προεκλογικό σχεδιασμό του, καθώς στο επιτελείο του θεωρούν ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να συμπεριλάβει στον μικροπολιτικό σχεδιασμό του ένα τόσο κρίσιμο θέμα όσο είναι το Σκοπιανό, προκειμένου να εγκλωβίσει τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμμα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά εγκλώβισε τον ίδιο και μπορεί να προκαλέσει άμεσα πολιτικές εξελίξεις.

Όπως εξηγούσε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό είναι συγκεκριμένα: πρώτον, σημείωνε ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας έχει μείνει μόνος και αντιμέτωπος με τις επιλογές του, καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει την συναίνεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ούτε καν και του κυβερνητικού του εταίρου.

Στο σημείο αυτό, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν τους ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε ρήξη την κυβερνητική συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου. Οι βολές που εκτοξεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και κινούνται στη γραμμή «τι θα είσασταν εσείς, χωρίς εμάς». Σύμφωνα με τα στελέχη της οδού Πειραιώς, ο συγκεκριμένος συνασπισμός δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ.

Για αυτό και στο προσκήνιο έχουν βγει σενάρια για αλλαγή του κυβερνητικού εταίρου από τον κ. Τσίπρα, με αντικατάσταση του κ. Καμμένου, από τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη ή τον Βασίλη Λεβέντη. Σύμφωνα όμως με την εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, πέραν των προθύμων ΑΝΕΛ κανείς από τους άλλους τρεις δεν πρόκειται να προσχωρήσουν στην κυβέρνηση, καθώς γνωρίζουν πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι πολίτες θα τους κατηγορήσουν ότι προσφέρουν στήριξη στον κ. Τσίπρα και στην καταστροφική πολιτική του, με αποτέλεσμα την πολιτική εξαϋλωσή τους στις εκλογές.

Όπως τονίζουν στη ΝΔ, από το Μέγαρο Μαξίμου θα παρακολουθούν πλέον τον κόσμο, που δεν κινητοποιήθηκε με τους φόρους και τα χαράτσια, να κατεβαίνει στους δρόμους, με τα Σκόπια να είναι μόνο η αφορμή. Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, οι νέες κινητοποιήσεις έχουν έντονο τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα και αυξάνουν την πίεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Προς το παρόν, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στρέφουν το βλέμμα στην επίσκεψη του Ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αύριο στην Αθήνα και μεθαύριο στα Σκόπια, οπότε και αναμένεται οι δύο πλευρές να ανοίξουν τα χαρτιά τους, καθώς θα συζητηθούν και πάλι τα πέντε ονόματα που έχει θέσει στο τραπέζι ο κ. Νίμιτς.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ