Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Οι ιδιαίτερα παράξενες συνθήκες θανάτου, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το κινητό τηλέφωνο, κάποιες μαρτυρίες που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης και τα ευρήματα του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, έχουν ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται το θρίλερ για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας.

Η νέα μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής αφορά έναν άνδρα, κάτοικο Αθηνών, που εκείνη την ημέρα βρέθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα για να ψαρέψει. Ο άνδρας αυτός δεν έχει καταθέσει στην Ασφάλεια, ενώ υποστηρίζει ότι το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου είδε δύο «ύποπτα» όπως τα χαρακτήρισε πρόσωπα να πετούν κάτι στη λίμνη. Πρόκειται για μία μαρτυρία που οφείλουν να εξετάσουν από την Αστυνομία, ωστόσο, δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στις έρευνες που γίνονται. Αντιθέτως, αυτό που αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία οι Αρχές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα δείξουν εάν η Ειρήνη Λαγούδη ήταν νηφάλια την ώρα που έχασε τη ζωή της. Οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Μία άλλη γυναίκα που επικοινώνησε με την ίδια τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι βρήκε στην περιοχή ένα κινητό τηλέφωνο. «Βρήκα ένα κινητό τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ με κάρτα COSMOTE, αλλά δεν πρέπει να ανήκει στην Ειρήνη Λαγούδη» εκτίμησε η γυναίκα.

Την υπόθεση περιπλέκει ένας ακόμη μάρτυρας που μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζει ότι «Εγώ κυνηγούσα εκεί μέχρι το μεσημέρι που ήμουν εκεί, προς απογευματάκι. Δεν υπήρχε… δεν υπήρχε αυτοκίνητο!», επιμένοντας ότι το χρυσαφί αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη δεν ήταν στην παραλία της Μυρτιάς το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου. Το όχημα, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, εμφανίστηκε ξαφνικά το πρωί της επόμενης ημέρας.

«Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση, δεν θέλω να πω άλλες λέξεις, είναι ότι εμφανίζονται στον ορίζοντα αυτόπτες μάρτυρες διαφόρων περιστατικών οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν καταθέσεις ένορκες επισήμως και δεν εισακούονται, δεν ακούγεται η παράκλησή τους, η επιθυμία τους», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής.

Τι λέει η Αστυνομία

Αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης δηλώνουν στο Reader.gr: «Για μία ακόμη φορά βλέπουμε να κυκλοφορούν σενάρια επί σεναρίων. Όπως πάντα είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε την παραμικρή λεπτομέρεια την κάθε κατάθεση, όσο απίθανη κι αν φαντάζει» και συνεχίζουν: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να δούμε αν είχε καταναλώσει ή όχι κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. Μας κάνει εντύπωση που μετά τη φωτιά στο αυτοκίνητό της και τους καπνούς που άρχισαν να την πνίγουν δεν άνοιξε την πόρτα του οχήματος για να σωθεί».

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται ότι έχει δοθεί εισαγγελική εντολή για συμπληρωτική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ., αυτή όμως αφορά το εάν τα στοιχεία που επικαλούνται οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας είναι αξιοποιήσιμα ή όχι. Για παράδειγμα το αυτοσχέδιο «φιτίλι» για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία 24ωρα . Από την Αστυνομία, πάντως, το βασικό σενάριο είναι αυτό της αυτοκτονίας αν και μπορεί να χαρακτηριστεί λάθος χειρισμός το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η συνδρομή ενός δύτη προκειμένου να ερευνήσει τον βυθό της λίμνης, στην παραλία Φωτμού, για το κινητό τηλέφωνο της 44χρονης.

Τέλος, απ’ όλους αυτούς κατά δήλωση αυτόπτες μάρτυρες ο μοναδικός που έχει καταθέσει και αυτό πριν αρκετές ημέρες είναι ένας ψαράς!

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ