Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν τόλμησε να πει το Όχι ο Κυριάκος

Προηγουμένως γράφαμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να εκμεταλλευτεί την ιστορική ευκαιρία με αφορμή τις δόλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο Σκοπιανό. Είπαμε ότι αν η ΝΔ δεν τολμήσει να σηκώσει το λάβαρο του πατριωτισμού, απέναντι στους απάτριδες που μας κυβερνούν, τότε η παράταξη δεν θα αποκτήσει την απαραίτητη δυναμική για να συντρίψει τον Τσίπρα και την παρέα του. Επιμείναμε ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι καθώς αποτελεί χρέος του Κυριάκου να ενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις, ώστε να αποφευχθεί η εισπήδησή τους σε ακροδεξιά μορφώματα, ευνοώντας άθελά τους τον Τσίπρα, καταστρέφοντας έτσι τις όποιες ελπίδες σωτηρίας του τόπου.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε ούτε αυτή τη φορά. Πραγματικά περιμέναμε ότι ο Κυριακός θα αντιλαμβάνονταν την κρισιμότητα των στιγμών και θα φέρονταν ανάλογα. Προτίμησε όμως πάλι να θολώσει τα νερά χωρίς να πάρει συγκεκριμένη θέση για το Σκοπιανό.

Αντί να πει ένα ξεκάθαρο Όχι κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά το ασαφές κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Μια «εθνική γραμμή» την οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί ούτε ο ίδιος ο Καραμανλής, όπου τη μία διαρρέει ότι ουδέποτε αποδέχτηκε τον όρο «Μακεδονία» στο ονοματολογικό και την άλλη διαψεύδει τις διαρροές του.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι διαπραγματεύονταν σύνθετη ονομασία που θα περιλάμβανε το «Μακεδονία». Ασχέτως εάν κρύφτηκε πίσω από το… σιγουρατζίδικο «βέτο» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να εμφανιστεί «Μακεδονομάχος».

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο Κυριακός είναι υπέρ μιας ανάλογης λύσης απλώς επειδή έχει τρομοκρατηθεί από τη δυναμική των συλλαλητηρίων αναγκάστηκε να προβεί στην σημερινή ομιλία για να χαϊδέψει…. τα δεξιά αυτιά.

Προσπάθησε να εμφανιστεί πατριώτης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ψέλλισε κάτι περί περηφάνιας γι’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα, επανέλαβε ότι σέβεται τις ευαισθησίες των πολιτών που διαδηλώνουν, είπε ότι θα ενώσει τον λαό και δεν θα τον διχάσει όπως ο Τσίπρας και μας ξεδίπλωσε την διαπραγματευτική του δεινότητα η οποία μετά συγχωρήσεως είναι ακριβώς η ίδια με του Κοτζιά. Απλώς αλλάζει στα σημεία.

Πως να το κάνουμε ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Γιαλαντζί δεν γίνεται…

Είναι αδύνατο να πατάς πάνω σε δυο βάρκες και να νομίζεις ότι ασκείς εθνική πολιτική. Πρέπει να διαλέξεις γιατί στο τέλος είναι δεδομένο ότι θα πνιγείς. Ή θα πας με το Μπλε Ποτάμι ή με τις Πατριωτικές Δυνάμεις. Και τα δύο δεν γίνεται.

Η ουσία όμως έγκειται σε αυτό που πρώτο το Antinews αποκάλυψε. Ότι ο ολετήρας δεν πρόκειται να φέρει το θέμα στη Βουλή. Μπορεί να έχει ξεπουληθεί στους αποικιοκράτες – δανειστές, αλλά γνωρίζει ότι αν τολμήσει να ξεπουλήσει την Μακεδονία θα τον… φάει το μαύρο πολιτικό σκοτάδι. Πολύ θα ήθελε να το κάνει αλλά εκ των πραγμάτων δεν δύναται.

Τι κάνει λοιπόν ο πονηρός πρώην κνίτης; Στρέφει το πρόβλημα στην ΝΔ κι αυτή σαν κουτορνίθι τσιμπάει με αποτέλεσμα να διχάσει τον λαό της. Ρωτήστε τους νεοδημοκράτες πως τους φάνηκε η παρουσία του Κυριάκου στο χιονοδρομικό αντί στο συλλαλητήριο και θα καταλάβετε.

Ο Μητσοτάκης το αντιλήφθηκε μεν, προσπάθησε να το διορθώσει σήμερα αλλά πάλι έκανε μια τρύπα στο νερό. Είμαστε σίγουροι ότι μετά από την τοποθέτησή του στην Πολιτική Επιτροπή ο θυμός των νεοδημοκρατών δεν έχει κατευναστεί.

Έτσι κινδυνεύει να πάει ο Τσίπρας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, να ασκήσει «βέτο» ανάλογο με του Καραμανλή, να φορέσει τον μανδύα του πατριώτη κι αυτός να μείνει με… το διχασμένο κόμμα στο χέρι.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο λαοπλάνος θα ετοιμάζει να μοιράσει τον σανό στους χαχόλους περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια.

Ενδεχoμένως να τον συνοδέψει και με πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, διότι δεν νομίζουμε ότι θα αντέξει το 19’ με τα νέα μέτρα που του φόρτωσαν τα κοράκια.

Πιστεύετε ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Μητσοτάκης, σε συνδυασμό με το ελλιπές σχέδιό του για έξοδο από την κρίση, θα μπορέσει να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία; Ή θα αποτελέσει την «δεξιά παρένθεση», είτε σχηματίσει κυβέρνηση είτε όχι, που επιβουλεύεται ο λαοπρόβλητος;

Και ρωτούμε, για μία ακόμα φορά, οι αφελείς: Γιατί δεν τολμά να πει το ηρωικό Όχι όπως ο Σαμαράς το 92’ και το 14’ ώστε με μια κίνηση να καταφέρει να ενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις και να συντρίψει τις ραδιουργίες του λαοπλάνου;

Τέτοια λατρεία με την άνευρη φιλελέφτ πολιτική… erga omnes πλέον;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ