Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σήριαλ οι τσακωμοί στην ΕΡΤ!

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στην… κωλυσιεργία της κρατικής τηλεόρασης για διάφορα θέματα που ενώ συνεχίζει να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι από τους φορολογούμενους το αφήνει στο ταμείο της και το… εκμεταλλεύεται για ορισμένες εκπομπές που δικαιολογημένα δεν φέρνουν τηλεθεατές στη συχνότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό και η «παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας», δηλαδή ελληνικών σειρών, που ενώ την… μελετούν και τη σχεδιάζουν και με πολλά μάλιστα να γίνονται στο παρασκήνιο, εντούτοις τίποτα δεν προχωρά! Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η μυθοπλασία έχει γίνει αφορμή να δημιουργηθούν δύο αντίθετα μέτωπα στο ραδιομέγαρο και να είναι συνεχώς σε κόντρες, ενώ μάλιστα δεν είναι καθόλου… μυθοπλαστικό να αναφέρω ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε και στις δύο πλευρές ότι «σταματήστε το μποξ και μην χτυπάτε ο ένας τον άλλον…»!

Αφορμή για αυτά τα σχόλια έχει δώσει η στάση των δύο πλευρών που η μία θέλει να προωθήσει άλλες σειρές από αυτές που επιθυμεί η άλλη. Η μία φαίνεται ότι είναι της… κλασσικής σχολής, για να μην πω «προσώπων», ενώ η άλλη θέλει να κάνει «άνοιγμα» αλλά που τα ποσά που παρουσιάζει για τις σειρές μυθοπλασίας είναι μάλλον… μυθικά για την αγορά, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα αυξημένα κόστη. Κι οι δύο πλευρές λοιπόν έχουν… άκρες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους με αποτέλεσμα να τους ενοχλούν συχνά… πολύ συχνά… υπερασπιζόμενοι τη δική τους άποψη και «χτυπώντας» την άλλη. Εξ ου λοιπόν και η προτροπή –σύσταση από το Μαξίμου να σταματήσουν το… μποξ μεταξύ τους και να δουν από κοινού τι μπορούν να αποφασίσουν ώστε να… εξυπηρετηθούν όλες οι πλευρές.

Έτσι λοιπόν διανύοντας το δεύτερο μισό της σεζόν, λογικά εκτιμάται πως ακόμα και αν οι δύο πλευρές… αγαπηθούν, δεν υπάρχει περίπτωση την τρέχουσα σεζόν να γίνει παραγωγή ούτε «κλασσικής», αλλά ούτε και «υπερκοστολογημένης» σειράς! Γιατί πολύ απλά στην ΕΡΤ κάποια πράγματα και… συνήθειες δεν κόβονται, ενώ δεν είναι… μυθοπλαστικό ότι για ακόμα μία φορά στο ραδιομέγαρο παίζεται το ίδιο «σήριαλ», αλλά με άλλους… πρωταγωνιστές…!

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ