Της Λέττας Καλαμαρά

Προκλητικός και απόλυτος ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός καθόρισε τον ένα και μοναδικό όρο, την κόκκινη γραμμή του, για να αποδεκτεί την οποιαδήποτε λύση. Μακεδονία και τίποτα άλλο. Βόρεια, Νότια, Άνω, Νέα το αφήνει στην διακριτική μειοδοσία των Ελλήνων πολιτικών.

Αντιφατικός και διπρόσωπος μάς έδωσε μία καλοστημένη παράσταση με μόνο ένα σκοπό. Να ανακοινώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα υποψήφια ονόματα, δηλαδή το ήδη συμφωνημένο όνομα που θα διατηρήσει τον αλυτρωτισμό της Βόρειας γείτονος επ’άπειρο.

Το Κράτος μου «Μακεδονία», τόνιζε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, η συνταγματική μας ονομασία, συνεχώς αντηχούσαν στο φόντο της σκοπιανής σημαίας και της αντίστοιχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία τα Σκόπια δεν ανήκουν. Αυτό που θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον θα ήταν να τον ρώταγε ο συνάδελφος Δήμος Βερύκιος σε ποια γλώσσα μας μίλαγε και διάβαζε τελικά ο συνεντευξιαζόμενος.

Επειδή και το δούλεμα έχει όρια, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ήταν απόλυτα σαφής σε σημείο μαλιστα που θα ήθελε να συναντήσει και τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για να τους εξηγήσει σε ποιο βαθμό είναι δυνατή η επίλυση του προβληματος και θα είναι θετική και για τις δύο χώρες. Στο βαθμό ασφαλώς που θα περιέχει τον πολλά υποσχόμενο όρο Μακεδονία για πάντα. Αν δεν δεχτούν, ασφαλώς θα μπουν κόκκινες γραμμές που δεν θα οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί η Ελλάδα. Μονά ζυγά δικά τους. Και δυστυχώς, για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πουλάει τη χώρα.

Μιλώντας ο κ. Ζάεφ στυγνά για εθνικό συμφέρον μάς παραμύθιασε για ένα πολυεθνικό Κράτος, δεν μας ανέφερε όμως τις εθνότητές του και μας θύμισε τις κοινές αξίες που μοιράζεται με τον Αλέξη Τσίπρα το οποίο μόνο ως ανησυχητικό για την τελική λύση θα μπορούσε να εκτιμηθεί.Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναμάσησε το στρατηγικό στόχο της χώρας του πολλάκις, την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που οφείλει όμως η Ελλάδα να υπηρετήσει. Προφανώς για ένα μέλλον στο οποίο από κοινού Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία θα μοιραζόμαστε την πολιτισμική κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραχωρώντας σε μας το Μινώταυρο για να ψάχνουμε το μίτο της νέας εθνικής μας τραγωδίας. Την απώλεια εθνικής ταυτότητας χωρίς πόλεμο, το εθνικό μας «γκριζάρισμα», γιατί απλά και πάλι δεν έχουμε την τόλμη να κάνουμε ότι οι πρόγονοι μας. Να πολεμήσουμε για την αληθεια και να πείσουμε τους εταίρους μας για τις αξίες μας.

Η Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Ιρλανδία, είναι το εθνικό αντάλλαγμα για την πολιτική παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία και της προσωπικής του ιδεολογίας: Την «ανελεύθερη δημοκρατία», τη fake δημοκρατία του Βλαδίμηρου Πούτιν που θα δώσει στο καθεστώς του την εξουσία, την αιώνια παραμονή στην Κυβέρνηση και την ασυλία του για τα αμέτρητα εθνικά και πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει από το 2015.Η Ελλάδα θα παραχωρήσει σε ένα Κράτος που κατά τον Πρωθυπουργό του είναι «μικρό χωρίς καμία επιρροή» το στρατηγικό του στόχο. Ασφαλώς κατά τον ίδιο τα τοπωνύμια δεν εχουν αξία. Ποιος να ασχολείται με την Αμφίπολη Αλέξη Τσίπρα, όπως τόλμησε ο Αντώνης Σαμαράς και κατέληξε πολιτικά με ανατρεπτικές Προεδρικές διαδικασίες.

Ασφαλώς και πρέπει να εισέλθει η δημοκρατία των Σκοπίων στους αμυντικούς και διεθνείς οργανισμούς του 20ού αιώνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε τους ισχυρισμούς της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε και από κάποιους «Έλληνες» των Η.Π.Α., πολλοί τελικά δουλεύουν έναντίον των Κρατών, ισχυρών, μετρίων και μικρών καπηλευόμενη το ελληνικό όνομα.

Τέλος και για τα δικά μας ας μας πει ο κ.Κώστας Καραμανλής με τη μεγάλη εθνική του συνεισφορά την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας μας και τη σύνθετη ονομασία του για τη Μακεδονία μας. Είναι ο ίδιος Έλληνας ή Σκοπιανός Μακεδόνας; Πόσο Μέγαλο Αλέξανδρο πούλησε στα Σκόπια για να δούμε τελικά αν η Ελλάδα είναι ένα ημιάρτιο οικόπεδο από τη διακυβέρνησή του και δεν το πήραμε χαμπάρι.


Σ
υγχαρητήρια στους 300 της Ελληνικής Βουλής για την εξυπηρέτηση των Σκοπιανών συμφερόντων και την παραχώρηση της Μακεδονίας.
 Ας είναι περήφανοι για πάντα.
 Θα υπάρχουν αιώνια άλλοι 300 στις Θερμοπύλες όσο και αν προσπαθούν να τους εξοντώσουν οι εγκέφαλοι της διεθνούς σπείρας που μας διαλύει.

*H Λέττα Καλαμαρά είναι δημοσιογράφος
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top