Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμβρόσιος: Προτιμώ Να Με Λένε Φασίστα Παρά Κατσαπλιά, Άθεο Και Συμμορίτη

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος προτιμά να τον αποκαλούν φασίστα παρά κατσαπλιά, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας επιχειρεί να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχθηκε για την φωτογράφιση του με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο.

Και υποστηρίζει: «Εγώ δεν δήλωσα ποτέ φασίστας, ούτε συμπεριφέρθηκα φασιστικά. Είπα πως προτιμώ να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά, παρά προδότη, παρά άθεο, παρά συμμορίτη».

Σημειώνει επίσης ότι «στη Συγκέντρωση της Φανερωμένης οικειοθελώς προσήλθαν δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κ. Παναγιώταρος καί Λαγός, επίσης δε καί ο Δικηγόρος, τ. Βουλευτης, κ. Αρβανίτης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν; Στο Κοινοβούλιο δεν είναι όλοι μέσα και μάλιστα με ίσα δικαιώματα; Είναι έγκλημα, ότι πονάνε για τα Εθνικά Θέματα; Μήπως είναι χειρότερο, όταν εμείς οι εκκλησιαστικοί αποδεχόμεθα στην Εκκλησία τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που είναι άθεος; Όταν του δίνουμε να πετάξει τον Τίμιο Σταυρό ή καί κάποιο περιστέρι στη θάλασσα κατά τήν εορτή των Θεοφανείων;»…

Γιατί, άραγε, αναφερόμενοι στην συγκέντρωση της Φανερωμένης, ομιλείτε επικριτικά για τους «ακροδεξιούς;» Προφανώς σας ενόχλησε το πλήθος των διαμαρτυρομένων! Ήσαν ΟΚΤΑΚΟΣΙΟΙ (800) περίπου συγκεντρωμένοι, μάλιστα δε και υπό βροχήν, ΑΛΛΑ ΣΕΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ της ΛΑΕ γράψατε για «το λιγοστό κοινό» της συγκεντρώσεως! Σας προκαλώ, λοιπόν, να ψάξετε τον εαυτό σας: Μήπως σεις είσθε οι αληθινοί Φασίστες;».«Εξ όσων γνωρίζω, στο Δημοκρατικό Πολίτευμα χωράνε όλοι! Δεξιοί, Αριστεροί, Ακροδεξιοί, Ακροαριστεροί, Πράσινοι, Κόκκινοι, Γαλάζιοι, Άσπροι, Μαύροι κλπ. αρκεί ο ένας να σέβεται τον άλλο! Αντιθέτως στα απολυταρχικά Καθεστώτα, όπως π.χ. στον Κομμουνισμό, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Δεκτοί είναι μόνον οι Κομμουνιστές, οι Αριστεροί, οι Κόκκινοι, οι Συμμορίτες, οι Αντάρτες ή όπως αλλοιώς ονομάζονται!

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρέχει αφειδώς κοινωνικά επιδόματα και χρηματικά βοηθήματα στους λαθρομετανάστες, ενώ βυθίζει όλο και περισσότερο στην φτώχεια τον έντιμο Έλληνα πολίτη».

Τέλος,καταλήγει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ας παύσει να παριστάνει τον άθεο!
Ας επιστρέψει στην Ορθόδοξη Πίστη!
ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ