Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία θα πρέπει να προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» πριν λίγες μέρες.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ψηφίζει όλο και πιο σκληρά μέτρα και έρχεται αντιμέτωπη ακόμα και με το σκληρό της πυρήνα, τις διάφορες συνδικαλιστικές ομάδες και εργατικά συνδικάτα, θα έπρεπε λογικά να είναι υπό δημοσκοπική κατάρρευση και η αξιωματική αντιπολίτευση να αποκτά σαρωτικό προβάδισμα.

Παρόλα αυτά μια ακόμη δημοσκόπηση δείχνει ότι η διαφορά με τη ΝΔ όχι μόνο δεν αυξάνεται αλλά μειώνεται.

Η τακτική του ώριμου φρούτου μοιάζει να μην αποδίδει ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τα πατήματά του και αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν λάβει έγκαιρα τα μηνύματα δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές ντέρμπι που θα θυμίζουν τα αποτελέσματα του 2012 με την αυτοδυναμία να απέχει πολύ.

Ήδη πολλά μηνύματα από πρεσβείες και εκτιμήσεις ξένων αξιωματούχων αναφέρουν ότι μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να πραγματοποιηθούν σενάρια κυβερνήσεων «τύπου Παπαδήμου»

Είναι απίστευτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσαρεστήσει σχεδόν τους πάντες, κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα από όσα είχε υποσχεθεί κι όμως η Νέα Δημοκρατία δεν πείθει.

Αυτό θα πρέπει να αφυπνίσει τους ιθύνοντες και τους παράγοντες στην Πειραιώς από τη μακαριότητα της σίγουρης μεγάλης νίκης κι ας μην θεωρούν ότι η αυτοδυναμία θα είναι περίπατος γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Αν σ αυτή τη συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει και ροκανίζει τη διαφορά, μετά τον Αύγουστο έχοντας να παίξει το «χαρτί» της εξόδου από τα μνημόνια (έστω κι αν δεν θα είναι καθαρή έξοδος) και έχοντας πετύχει οικονομικά αποτελέσματα ρευστότητας στραγγαλίζοντας την ιδιωτική οικονομία, μπορεί να αρχίσει τις παροχές και να κάνει το παιχνίδι των εκλογών εντελώς ανοικτό….

Ανδρέας Σταματόπουλος
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top