Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα «Θηλιά Στο Λαιμό» Του Ελληνικού Λαού

Περίπου 2.700 πλειστηριασμοί ακινήτων τον μήνα θα πρέπει να διενεργούνται κατά μέσον όρο έως το 2021, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, .σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διενέργεια 10.000 πλειστηριασμών ακινήτων το 2018 και 40.000 πλειστηριασμών ακινήτων το χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια, από το 2019 ως το 2021.

Σχετικά με το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το νέο Μνημόνιο αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται ηλεκτρονικά από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2018. «Για να επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει συνεχής και απρόσκοπτη ροή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλες τις διοικητικές περιοχές της Ελλάδας, θα δημιουργηθεί ένα λεπτομερές σύστημα παρακολούθησης και επαλήθευσης», αναφέρει το Μνημόνιο.

Οι θεσμοί θα χρησιμοποιήσουν το εν λόγω εργαλείο παρακολούθησης για να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει συνεχής και απρόσκοπτη ροή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά τα τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου 2018 και θα ελέγξουν επίσης τον αριθμό μετατροπής των φυσικών δημοπρασιών σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα συνεχιστεί σε τακτική βάση και σε περίπτωση τυχόν εμποδίων, οι αρχές θα λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Οι θεσμοί θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αυτή θα αποτελέσει πρόσθετη προϋπόθεση για την αποδέσμευση της δεύτερης εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Πηγή: cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ